脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 26

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
保康絲 唔同產地同藥廠啫
印保最平 另有韓保 同正保

鋸棕櫚可以試吓 但好多巴打都話麻麻地效

搽藥方面 係
睇西醫開抗生素 有機會開類固醇
你呢個情況 其實唔洗Check
其實儲定錢去台灣植髮好過
留返啲錢買藥食好過

買保
買5%搽
毛囊健康啲先植
唔係既話 植完又甩
食保3個幾月冇咩改善係咪收得皮?

同埋有冇人喺minoxidil max買過生髮水?
想買有加杜鵑花酸/a酸嘅minoxidil 應該可以改善下頭油同頭瘡 但唔知穩唔穩陣同有啲貴
食保要半年先睇到效果
甩髮都係慢慢發生
不過你呢個CASE 一定要植髮架啦
不過你個髮型師
正常都可能會提提你
頭髮變幼/變軟
或者M字額出現..
唔好俾籍口自己 接受同認清現實
諗定下一步點做好過啦
免費check?
前額呢?
本來密D?

頭髮軟唔軟,幼唔幼
https://youtu.be/OtNWNLs0pgQ

條link講得好岩好多人甩頭髮其實問題唔大
最大問題係蠢

第一種 唔肯面對現實
見過好多師兄post個頭已經甩到第二三期 叫佢食藥又扭扭零零 俾藉口自己食 又問可唔可以換洗頭水先或者早訓唔打飛機 之前有個甩到差唔多光頭仲自我安慰自己話仲好濃密 係有少少甩
呢度個個都同路人冇需要咁樣呃自己
又要上嚟問 人地比完意見 又喺度問自己啲方法得唔得咁不如唔好上嚟問

第二 盲西伸手黨
上Google打脫髮藥,或者追post
好肯定1分鐘內已經搵到答案
呢度個脫髮post已經開到26 而家已經唔使追番26個post求其開一個求其一頁都已經有人講保康絲 呢三隻字
放大埋比班盲西睇 驚佢哋睇唔到
本身呢度大把師兄都勁有心一齊討論
就係班盲西乜都唔睇 問一餐不停重複嘅問題搞到班師兄冇癮走晒
每日都睇到有人問食咩藥 點解做人懶到咁
MAYBE係髮轉大
你洗頭甩得多唔多頭髮?
仲有一種係
唔用美國FDA認證既藥物
走去藥房買D生髮產品,結果越搞越衰
永遠有一大班人唔肯面對自己嘅現實例如已經甩到第三期或者心入面已經假設左一種自創替代食藥方案例如早訓戒J
佢哋無非都係想人哋答佢心目中嘅答案贊成佢哋
到我地提返我哋成功嘅例子理論佢哋就會諗辦法反駁

師兄你好有心我見你次次都好樂意分享自己經歷
同埋你真係勁有耐性 次次又有啲盲西入嚟問食咩藥你都照答

希望你唔好俾佢哋趕走啦以前十年或者八達通巴都係好似你咁熱心 之後而家都唔見咗了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞