[viu]韓劇 哲仁王后 (5) - 主上爸爸去哪兒?(aka 唔想睇CLS 堂哥)

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
我直情諗起熔爐個幕 嚇到鳩縮好彩堂哥冇變態咁笑
感覺真正嘅昭容應該真係死左 唔見佢有穿去奉煥身體
果然都係鍾意靚仔多過內心
所以堂哥都有好多fans 心心眼
係 而且啲人話個支那作者講過反韓
但我以前睇過支那版劇 啲人話同原作都改好多
但因為男穿女呢點吸引都係試睇下
韓劇呢套改更多
我諗左好耐都係覺得唔買版權都得 咪又係穿越
男二其實真係成套劇最慘果個
為情而失去全部野 本身其實輕鬆可以坐上皇帝位 咩女都有

同太子妃升職記果套一樣 男二最後慘到仆街
由細中意女主到大 默默保護 無條件接受佢 獻出生命 專一
相反男主變心變得咁快 奉煥來左一星期就中意左佢 又會話如果mama如果係敵隊就會親手斬佢個頭

如果男二係主角視角 我一定會撐佢
加埋就一流咁好戲
演活左變態殺人魔
我原本幾中意原版所以至追呢套 睇左之後感覺呢套精彩好多 啲人物刻畫同情節都豐富好多完全唔同原版嘅
其實好多內容都9成似
穿越 不停想番現代
男二為女主至死不渝
男主由憎女主到愛上
意外懷孕 不願接受
最後因為離別 終於接受自己女兒身 最後同王相愛
我說服自己係主上自細過得唔好 所以營養唔夠但型就主上型好多句寡人禁止你的禁止令我好心動
佢戴帽先有氣勢
帽係本體
好多on9野無左
btw我係睇谷啊莫幾分鐘版
可惜堂哥本身唔多笑 否則應該會變驚慄片
係 啲笑位唔同 煮野食之類
但大致劇情都一樣
太子妃都有個好似金煥既角色

Btw我都係中意韓版好多
除左女主角係現代男人穿到做皇后外
差不多冇野一樣
仲精細左好多
熔爐呢到唔係好明你想講咩
不過諗諗下唔笑都好,佢一笑可能就會有班fans話好靚仔 黎殺我啦
真 真昭容先係全劇最慘
不過如果佢有笑 我應該會學mama 話齋:個仔都要俾佢嚇埋出黎
示意圖
應該要加慎入
好不安
阿媽又因為生自己難產而死又俾家族操縱住又係一個女人,仲俾金左根話自己只係生仔機器如果佢早啲同主上表達自己就好
個演員好大犧牲
呢幕真係好大陰影
個演員都話做左呢套戲之後好多人都當佢係真變態佬
其實佢個樣本身都算nice
我知佢點都會有原作嘅影子
係覺得反正韓版都改咁多,點解當初唔喺男穿女呢個point自由創作,而要買版權?
大部分劇情我都諗唔起大陸套劇,配角都對唔上
穿越一開始唔想返去都好普通野丫
男穿女有左bb接受唔倒都唔係咩創新野, 係有冇人拍出真人版咁解啫
既然跟原作,點解我地明明知原作HE都要擔心呢套會唔會be
頂 我唔想理堂哥黑定洗白,淨係覺得唔夠時間放糖

Btw男二好似係鄰國叫法 香港一般係叫男配角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞