Hoka one one 討論區 (3)

1001 回覆
8 Like 13 Dislike
So far 買過幾次其他brand同Kaha low都okay
著開Nike us8.5,買Bondi 7係咪都係跟返us8.5
hoka啲鞋大啲我自已試新US7.5
Uk bns ship唔ship 想幫女朋友買 但us斷咗碼 得uk有
試下咪知, 唔ship cut 單唔會扣錢
Uk貴啲 無睇單位直接買咗 無睇到係計gbp各位去返us買啦
想問吓sg4 cny係咪唔係gtx料嚟拎嚟行山是否不智
sg4本身就係山鞋 拎去行山點樣不智?
咁gtx同唔係gtx其實分別不大?
gtx貴啲,防水啲,焗啲
巴打可唔可以比啲建議我sg4同kaha low 邊對行山舒服啲
kaha low定位係行山鞋, sg4係跑山鞋
kaha low無論鞋面鞋底用料都會硬啲,提供多啲保護同support
但係相比sg4就會重咗一大截,冇咁靈活

其實如果係行香港四大徑、郊遊徑嘅話,普通波鞋都已經夠做
所以最後都係睇你本身鍾意邊對
唔該巴打
sg4 舒服啲 輕啲
kaha 重少少同有 gtx 如果著無街邊十蚊三對襪會焗到濕
如果要揀一對 for 行山 一定係sg4. 仲要平啲
利伸 我兩對都有 兩對都用來上山
咁係要著厚襪定薄襪?
唔關事 如襪係 merino wool or 有coolmax 等技術 行完一日就唔會點濕 or 臭
Goretex 鞋同goretex 外套一樣 好焗的 焗住啲汗係入面
買嘅時候預返大一碼會唔會好啲
hoka真係試下size先好買,我覺得佢比adidas同nike大少少
hoka 對對鞋都唔同的
例如 clifton 7 我要 wide sg 唔駛
著對好厚嘅襪去鋪,買對唔緊嘅size就得啦
著大一碼行山會唔穩定 我提議半碼or 厚襪snug fit
我見啲人話行山建議大一個碼啫係其實只要啱啱好就得?
放Clifton 7 杏色 US11 買完返嚟覺得少窄 剩係喺屋企試過 無穿過出街 同新嘅一樣 $1000 (買返嚟連連費1100左右)
有興趣留TG
想入對KAHA高筒
大腳US11.5邊度仲有得試?
著開nike us 10
想買kaha low 係咪要買9.5?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞