覺唔覺盤菜=港式部隊鍋

244 回覆
801 Like 121 Dislike
韓燒先係主因

所以韓日都係胃癌大國
係香港先賣到貴一貴
當高級韓菜咁賣
你睇下正負評咪知幾多人睇唔到有政治囉
收嗲啦刷頭
盤菜咁撚難食
部隊鍋好味過佢好多
所以呢?有人幫你你係咪好自豪
歷史咪包含政治囉我屌你老母奧西你幾撚時死全家(sqj)?!
狗都唔屌
隻p牌狗應該餐餐一個人食飯
睇得出呢個post好多人係食開平果啲盤菜
賣剩食剩果啲野丟晒落去煮
之後難食話盤菜就係難食
包埋咁大學駛鬼分開讀,照你咁講哲學係咪包曬所有科
唔好用香港美食同韓國D垃圾比
係...部隊鍋嘅味道係夾,只係出街食啲餐廳賣得貴俾人屌唔抵,當係一個多料嘅韓國版沙爹牛肉公仔麵,食物本身係冇問題

盤菜完全係浪費食物,啲味道都唔撚夾,甚至係破壞其他食物嘅味道,最好味係墊底嘅豬皮
其實十幾廿年前盤菜無咁流行。可以講無咩人食。之後有啲人話係圍村習俗,跟住啲商家佬個個跟住整幫市民洗腦。以前過年係成家人一齊去食團年飯,係酒席,唔係盤菜。
你知唔知phd點解
好似冷飯菜汁咁咩都倒埋一盤自己摷
真係唔識欣賞
咁走緊難 邊度嚟隻龍蝦?
仲有時間捕魚曬花膠
你咁撚清高食開咩呀陷家產
因為以前哲學真係包曬所有嘢呀嘛,之後分開曬但啲人都照當哲學係學科之母所以咪叫phd
This Nolboo Budae Jjigae is one of the largest chain restaurants in Korea and I happen to find out that some branches are AYCE buffets. The price is $8.50 per person. Usually, normal Nolboo restaurant serves 6.50 for army stew. Only $2 price difference? I would rather visit here. I will explain why.
https://aaronandclaire.com/all-you-can-eat-army-stewbudae-jjigae-seoul/

咁大煲野韓國大型連鎖餐廳都係賣港紙$66
平民少少都係$50
仲平過出面茶記食個lunch
人地本地根本就當普通一個meal咁賣
係香港當高級野賣到貴一貴姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞