[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(70)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
又薄又輕又唔易壞
正裝, 休閒, 運動look 都得
換唔同錶帶又有唔同風格
我反而覺得iwc做入門錶係毫無誠意,求其用個sw300敷衍吓,你話齋襯下衫唔錯,但認真便輸了
呢d 級數牌子嘅入門錶襯衫唔錯仲想點

1手都係3雞鬆, 洗唔洗比埋in house movement 你呀
又唔洗咁惡既
BB58已經做到
sor 職業病, 無惡意
只係成日見到d 客無錢又要求多多就燥

成日諗, 咁你講到第個牌子或姐人地做到, 咁你唔去人地到買,又要係到死纏爛打
買個款姐 想要mark18既外型size 都無第二個牌子可以簡
我都係無惡意嘅,討論吓姐
我只係覺得Iwc咁大個牌子,應該用in house芯先合理
仲有好多flieger, Stowa, Laco, Sinn, etc
當然iwc最出名,所以夠膽賣貴咁多
唔係selita唔好,只係用係iwc就唔夠level,當然係只我個人意見

即係好似bmw用toyota引擎,係好耐用,但咁仲算唔算係bmw?
今日喺到睇omega
大佬們覺得Omega Seamaster Planet Ocean 600m Chronograph如何
Co-axial+有啲款透底 但係個陀好似大部分時間都遮住機芯 乜都睇唔到

btw我睇返以前啲post話speedmaster一定要揀膠面同密底 唔揀藍寶石面同透底係點解?
我反而唔係咁鍾意300m 尤其時針分針頗為肥大
其實我都麻麻地seamaster個bezel啲數字
淨係入到眼 上唔到手
Ap會唔會跌返價
我好似get錯左 你應該係講緊seamaster 300 (classic)? 哩個靚仔呀都
我load左係diver 300
幾多錢入
聽日就攪咩安心閪痕。
錶友們記得帶定支筆出街食飯簽到
太耐無寫字寫完自己都睇唔明添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞