[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(70)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

搵我?
我目標真係好靚
有冇人係phoenix watch買過水貨錶 Tudor/IWC都好平 唔知有冇伏
各位高手
請問seiko 有冇邊款自動機械錶嘅機芯值得信賴、有70小時嘅儲能?

不過唔知你想唔想要spring drive, spring drive機芯至少都有72個鐘,有自動有機械,只不過擒縱系統改咗做三能整律器,有石英精準嘅優點,無咁易磨損.
都係GS級數?

誤差每日大概幾多到?
以上除6R35機芯外都係GS所用機芯,現時spring drive就標準月差正負15秒,我戴緊隻9R65機芯目前就五日先快1秒.而9S機械機芯就標準每日誤差+10至-1秒,不過我自己因對傳統機械機芯太易受環境影響而唔選擇機械.

呢點我都係我考慮緊嘅原因

月差正負15秒, 已經可以贏rolex同omega嘅level啦喎
小弟做測量,咁多位巴打有冇聽過iwc係則師錶?我都係聽我大sir講
我都係測量 考緊牌
考到後會送自己一隻IWC
加油呀巴打
等你影隻iwc畀我睇
爸打手腕幾粗?IWC40mm戴落大唔大
請問右邊條帶邊度買?
準繩度何止贏rolex同omega, 直頭贏埋大部份低階石英

同埋skyflake / snowflake 兩隻睇落都好舒服
我都係測量狗 又係打算買隻iwc比自己
睇中左好耐 但一直都未買
係咪因為iwc好多款重德系feel實而不華所以佢地鍾意?
不過聽講測量好多係藍
IWC 帶黎.

番埋今日終於收爐
我應該買小王子 不過黎緊出新既話會再睇定啲先
早晨。鼠年啦史一日就戴隻老鼠面啦

今日早放
比較機芯apple to apple 先啱喎,士兵齋唔係純機械芯,咁比較法最準係G Shock電波錶/GPS錶
呢隻幾錢?係邊度買?
西人錶友今日戴來反攻積家 boutique?
之前上chrono24 買, 日本賣家, 好似~38/9k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞