Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區(25)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
唔係一日輸20萬 係指炒牛熊證前後加埋輸20萬,係一個好長既故事 但學到既係100萬人只有1個一夜發達,其他都係慢慢致富,要賺錢首先要唔輸錢
kebab唔係牛牛都有得farm咩?
從來玩乜都係唔輸錢做首要 個個想贏通常都會輸凸

升到癲咗喎
高風險投資個舊錢輸哂都唔入肉既
咁而家入落去咪等升值
睇落真係最低風險嘅增值
帳面打和賺心跳
我當贏左
應聲回落0.1
條1吋jer仔係咁chok
劣到損啦
1. 去kebab 買
2. 去pancake 入kebab contract address
其實GME POST 既人好多機會可以走, $100 咪$200 take profit 囉. 唔洗SH 全部架WOR, 拎50%都係hold. D貨咪由其他人繼續hold 囉, 自己就點輸都係賺.
究竟係貪心到想All in 一朝發達. 定真係咁有理想呢. 佢地自己知.

同樣道理都係要應用係幣市呢度
Anyway 多謝津巴推介
冇得事後孔明咁講嘅 如果你btc $5買$100放都會抌心口 最緊要每個人對自己嘅決定負責任就得
我玩全部都係唔輸為主. 升左個Double 既時候就拎成本. 然後放飛.
唔夠錢洗,或者有新野想投資先慢慢cash out.
係賺得唔多係真.
講得好啱
當然係衰貪心 加上好多都係新手 花生友,以為真係會夾到破萬無人幫到佢,無諗過個泡沫咁大走鬼個陣連賣都賣唔到
每個人有自己嘅投資策略 冇話邊一套啱邊一套錯嘅
玩合約玩到喪心病狂
明明同自己講輸多5%唔玩
不停加注
好似啲人入咗賭場贏到錢唔識走咁
真係輸錢皆因贏錢起
想問binance有無方法睇到pnl?
係, 只可以講我呢套思維唔係發達, 亦都唔會賺大錢. 係搵少少外快.
要成功既人就要承受風險
風險管理真係做人哲學, 人生大大小小既事都要做風險管理
啱係啱,但好似我380入根本無機會double
所以我覺得最重要係佢地入得場就應該預total loss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞