據稱長榮將不接受以BNO登機 國泰:待政府公佈詳情

163 回覆
15 Like 234 Dislike
我而家得BNO,身份証唔見左,係未要去英國註台辦攪手續呢?
篇文咪寫左hkid 可以lor
唔識字?
買機票用信用卡, 咩身分證護照都唔駛
登機用身分證
你有冇坐過飛機㗎⋯
至於購買機票會否受影響,周稱,買機票時一般毋須護照,關鍵在於登機時須持有效護照,而上列的姓名須與機票上的相同;而即使買機票被要求輸入護照號碼,但登機時仍可更改。

我買機票多數落名就得唔駛落passport no.
講checkin嗰陣碌passport印國籍passport no落去個barcode個timing
如果去到台灣先跌咗身分證咪仆街
係, 跌左BNO都係仆得街添
BNO都可以去英國領事館搞、香港身分證可以點搞
去中国大使館比狗撚 出本特衰/旅行證掛
有香港的朋友持BNO
真的被BR拒登機的可以上來貼文
我看到的話會幫忙跟選區的委員反應

我家這邊的委員是連四屆的資深綠營立委
等入境處安排
因為香港居民不論國藉都可以搵入境處求助
但佢可以點處理呢 想信佢自己依加都唔知
Unity: Biden White House Fired Trump Officials in Pentagon Who Were Out on Maternity and Paternity Leave
January 31, 2021, 11:17amby Jim Hoft
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞