據稱長榮將不接受以BNO登機 國泰:待政府公佈詳情

163 回覆
15 Like 234 Dislike
連登仔真係露晒底, 有幾多人IQ低過50
你旅行, 移民, 甚至潛逃
由屋企出門口, 去到機場, 上機, 落機, 全程都唔需要BNO
調返轉問一個問題, 如果BNO對你出入境搭飛機有影響
咁1997年之後出世冇BNO既人, 點樣去日本, 去台灣旅行?
智障都要有個限度
長榮家族
揸bno喺外國受英國領事保護 揸特衰就係支那領事
2本護照有得比你揀你會揀支那領事照你?
智障都要有個限度
比人起尾注先走
最唔撚關事既就係長榮

任何地方番香港,有香港身份證就得,根本無理由拒絕

而由香港出發去台灣,除非台灣唔承認bno, 唔係既憑乜唔接受

如果香港去其他地方,咁都係其他地方比唔比,唔到支那同港共話事

而去支那都係用歡樂卡

咁究竟佢憑乜唔接受?
除非而家有好多國家跟支那姐
就算有,都唔會係英美澳紐日台呢d, 多數係d 南亞非洲,連東歐都唔一定會拒絕

你長榮做d 咩咁大生意會唔接受?全世界都支那管呀而家?
點解其他航空公司要為左香港人而攬抄

一兩間就話可以杯葛, 全部航空公司都係咁唔通香港人唔使移民咩
華航破咗四年魔咒好撚耐
之前無機返香港華航救咗我一命,啲service 同野食唔差
出境用身份證

入外國境用BNO
其實officially 一向返香港都要show 特衰護照或HKID(假如你用外國護照)

台灣唔check 係因為佢地一向睇台證已經知你係香港人唔使另外check 其他野
而家咁做其實係當咗BNO係BC咁睇
要去搵支那領事幫你
其實香港出入境 不嬲都係用身份證條特快通道
去到外國咪用BNO出入境

支那呢個措施行完之後同平時應該無分別
除非佢可以令到其實國家唔認BNO

仲有就係平時香港出入境用開BNO
唔係用身份證行特快
但我覺得連登唔會有人唔用特快

有錯請指
其實要知嘅係checkin嘅護照同入境可唔可以用2本啫 如果可以都冇乜所謂
同而家班管理層冇乜關係啦
佢俾人趕走
如果佢而家坐BR仲會俾人特別招呼
如果唔係K 董都冇今日嘅長榮
依家電腦scan
唔洗經人
外國地勸識閪分bc 定bno吹水吹到上左火星
外地返香喎,識西睇你張id
畀人迫走
佢憎果三個阿哥多過任何人啦
你用過BNO 未
我歐洲搭Qatar 返香港,個外國地勤都識問我拎張HKID 出黎
BNO 香港有冇免簽?
BNO 英國政府發既,點証明到呢個人有香港居留權?
有冇香港居留權係港府話事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞