[A/I]黑騎士白魔王 狙擊曬命佬人人有責 (8)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
抽到5星機率係12.8%, 呢個係一個好高既數值, 只要你平時有扶呀婆過馬路你都可以抽到5SS出黎
12.8%係理論值, 不過唔太非既話中SSR率係幾高既, 非洲人99%都唔會中架喇

首抽必送啱職SSR, 頭10抽先係首抽, 無話邊隻好, 只要啱你個職就可以了, 最好中2張啱職SSR開波

Apps link
IOS: https://appsto.re/jp/7ygqib.i
AN: https://apps.qoo-app.com/app/3922

巴哈【心得】職業各分支主動與被動 by libra2001
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=89&tnum=2

巴哈 【討論】戰鬥系統剖釋 by iam_hungry
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=8&tnum=6

巴哈【心得】【Hunter】按到手抽筋的忍者 心得分享 by tdrh169625
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=73

巴哈【其他】戰鬥貼圖用語(粗略翻譯) by rose1212
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30336&snA=59

連登公會列表:
LIHKG一團
LIHKG二團
LIHKG三團
LIHKG四團
LIHKG五團
LIHKG六團
LIHKG七團
LIHKG八團
LIHKG九團 (已改名做ULT騎士團)
LIHKG十團
LIHKG十一團 (準備中) (好似係)

打肥時間
Q&A:

Q: 新手教學有無得SKIP?
A: 右上角SKIP, 可以SKIP頭3場新手教學, 1-4同1-5一定要正常打

Q: 邊個職最好?
A: 暫時咁多次公會戰都係 法 / 賊 排頭3
法 - 血薄攻高
賊 - 打人RJ, 但可以CUT人大技
戰 - 坦, 挑釁人保補
補 - 可以無上面3職, 但一定唔可以無補, 厡生帶復活技

Q: 首10抽有2張SSR以上, 但唔係我玩緊個職, 洗唔洗重刷?
A: 你可以選擇轉職, 啲點唔會浪費, 因為3轉要所有職都2轉
如果唔想轉職既放個AC上嚟送俾巴打啦

Q: 點睇自己張卡啱唔啱職?
張卡下面有4格, 對應番自己個職有無加成
下圖就係啱補用既SSR

Q: 首抽後抽極都抽唔到啱職SSR, 係唔要棄驚?
A: 唔洗咁灰既, 有啲啱職既SR 都好好用, 換一換可能打得更好
Q: 首抽後連啱職既SR都無, 係唔要真係要棄驚?
A: 船到橋頭自然直, 柳暗花明又一村, 聽日一定會抽到既

Q: 點解我換唔到隊入面啲卡?
A: 每個職第1隊係自動生成隊, 系統會放哂你最高戰既卡同裝, 唔理啱唔啱職
想轉卡就要去第2-6隊自己換, 留意番自己手動著上身既裝係唔賣得番出去, 只可以分解

Q: 點樣加好友?
A: 啤酒頁 > 右上 "+" > ID檢索

Q: 點樣退公會?
A: 公會頁 > xxx設定 > 右邊 xxxx拔xx

Q: 點樣入公會?
A: 公會頁 > 右二 加入申請下面 > 會見到加咗好友既公會, 禁申請就得

Q:點樣刪好友?
A: 啤酒頁 > 第3格 > 禁住好友 ICON > 人仔隔離有個橙色心 > 解除

Q: 點樣開關可以比公會既人見到?
A: 去公會聊天果頁 > 禁支旗隔離個倒三角 > 第三個劍icon
記得有卷齊齊打

Q: 點樣打公會戰?
A: 去公會頁面 > 禁右上角橙掣 > 戰場予約
公會戰有2個時段, 基本上LIHKG團都係打 HKT 2100 / 2200
2100 係第1場, 2200 係第2場, 記得2場都予約, 到時上嚟打, 唔好賣隊友
每場再分 A B C D 隊
A隊分數係4倍, B隊分數係3倍, C隊分數係2倍, D隊分數係1倍
實力有番咁上下既去 A / B 隊打, 上唔到線既去 C / D 隊, 雖然係NPC 但都幫到手
每完半場可以作出戰場交換, 同盟友換位, 所以記得上線同盟友傾戰略

Q: 點樣升生產所?
A: 頭10LV 有咩素材就整咩裝, 上到10LV 可以揀4個生產所其中一個繼續整
轉工場要買書轉, 轉完由10LV 起計, 舊有工場等級不變
升級會有新裝可以整, 若然沒有, LEVEL未夠

Q: 點樣升採集點LV?
A: 有人支援你果時就可以加EXP, 升邊個除你喜歡, 當然愈高LV 出既嘢就愈好啦

Q: 點解有啲裝整完之後唔賣得?
A: 1 - 合成濟, 件裝合過就唔賣得
2 - 裝備濟, 件裝裝過上身就唔賣得, 唔包括自動裝果啲 (即係第1隊自動生成果隊)

Q: 點樣升RANK最快?
A: 基本上隻GAME 係無限體力, 五湖四海皆兄弟, 亂入人場唔扣體, 所以無體就亂入打到升RANK 啦
P.S. 加咗FD子可以一齊刷肥打降臨都唔扣卷

Q: 點樣升角色點最快?
A: 打公會戰 (每場幾百至千幾, 視乎打咗幾多GP) / 升RANK (1轉500P, 2轉1000P, 3轉1500P)

Q: 點樣綁定帳號?
A: 右下角MENU > その他 > xxxx設定 下面果個 (第5個)
可以綁 line / facebook / twitter, 可以完美解綁, 當然建議你地一定要綁 ac 啦
注意:機種轉換啲石會無哂,有償石都會清0

很重要所以要講三次

Q: AN轉AN / IOS轉IOS 啲石會唔會無哂?
A: 唔會

Q: 點樣引繼?
A: 熄APPS > 開GAME > TOUCH TO START 下面 引繼

Q: 點樣整頭飾面具改名變性?
A: MENU > 左二人仔頭 > 右下 xxxx設定

BY 媽!我好亂呀 & 凍檸啡
通關條件解放解釋:

復活薬を使わずにクリア
無用復活藥過關

XXX秒以内にクリア
XXX秒內過關

1スキルでXXXダメージ以上与える
1下技能打超過XXX傷害

全員(or自分)が死なずにクリア
全體(or自己)無死過關

オートモードを使わずにクリア
無用auto mode過關

ジョブスキルをX回以上使用する
用X次以上JOB SKILL

召喚スキルでボスを倒す
用召喚技能打死BOSS

Xチェイン以上でフィニッシュ
X chain以上finish

ボスに必殺を使わせずにクリア
唔俾BOSS出必殺過關

無双モードでボスにとどめをさす
無雙MODE尾刀BOSS

BY quesa
戰士分析文

其實戰士嘅問題源於兩樣野
卡組同埋屬性重要性

點解補無問題..仲要有d人話d補好大力?
因為佢啲大技係睇全回復力(波塞頓/首抽嘅光大炮)
器用?攻擊?who fucking cares?
呢個就係卡組嘅設定問題

劍方面點?
多血卡甚少..好多高攻嘅ssr都係貧血
叫做多番d血量嘅(80lv 1340)就攻擊唔高
即係玩攻就要變豆腐..
賊同劍一樣有1張2千血..1張1800血..之後賊有1張1400血..劍無..落到去就係1300血..呢個係咩玩法?
一係你就玩火系..好似上面位巴打咁..咁就(比較)多血高攻
但器用?sorry..好多技都要睇器用的...
卡組問題就好易解決..出d啱用嘅新卡咪得囉..希望新pool會有啦

然後第二個就係屬性重要性
上面講過補師好就因為佢只係重視回復+血
咁賊法呢?血攻器囉..有d賊會放棄少少攻衝器
但係卡組靚..本身必用卡都多血..
大招又OP..玩忍者嘅係靠量取勝唔係靠一次半次高攻..所以攻擊力要求又可以再低少少
劍呢?玩攻的話血攻器又要有..無血就豆腐..無器就唔夠大力..無攻?你玩咩全攻型劍呀?(其實如果奧丁唔係2000血..我會飛走佢..)
玩坦呢?血+回復囉..簡單啦..咪住!有咩戰士卡係高回的?我真係唔知喎...
我比你真係砌左副補卡整到高血高回..打人又唔痛..補血又無加乘..點解唔玩補師先...
至於呢個問題..就要睇下官方點解決啦

By 港島詩人
唉 破壞我形象
唔準追擊青巴
三上你地慢慢追啦
八團反骨仔, 專打自己友
唔準追擊青巴
三上你地慢慢追啦

曦曦終於黎啦
唔準追擊青巴
三上你地慢慢追啦

曦曦終於黎啦

曦曦 晨晨
天照bb
我地阻住dan巴開首頁 一陣俾佢屌
狙擊曬命佬頭號目標 青馬劍之介時貞

狙擊手 釘釘釘

事源:

曬命佬課完金準備抽,抽完2ssr屌鬼!

然後話

屌佢個名呀,咪中左2ssr囉,仲係到屌鬼
組隊建議

大奶媽

賊仔隊

法術隊

完美劍

by 已抽齊4職27張SSR既三上悠亞

我幫緊你呀, 唔夠佢快手TIM

我幫緊你呀, 唔夠佢快手TIM

世上已經無野可以阻止我狙擊佢

一開始我玩緊戰士 但之後抽到雷神同偷buff
依家玩戰士定賊好d?
但賊冇果隻召喚技
政政要多謝我幫你擋槍 唔會要你同我一齊死架恩師

依家玩戰士定賊好d?
但賊冇果隻召喚技

戰士

依家玩戰士定賊好d?
但賊冇果隻召喚技

抽啦 我玩劍 但一直都儲緊賊卡
政政要多謝我幫你擋槍 唔會要你同我一齊死架恩師

狙擊狙擊
正皮正皮
正皮正皮

我正評左呀dan巴
正皮正皮

我正評左呀dan巴

正皮左繼續要狙擊

狙擊
狙擊
狙擊
狙擊

依家玩戰士定賊好d?
但賊冇果隻召喚技

戰士

仲諗著有得玩下正常版既賊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞