有冇人參加過 speed dating或 單對單約會 安排

120 回覆
2 Like 5 Dislike
仲有冇人講下會員質素如何
聽講d女都係枚黎
我仲參加咗單對單 有冇咁多枚呀
好耐以前玩過speed dating 下下換位都要重新介紹一次自己
一個月二千幾到
參加過
其實大部份男女都正常
可以試下
不過如果無match 係幾灰,有啲打搫自信
係,我樣普通,
之前玩CMB長期300+like,
但係係睇樣、身高、職業先,
口才唔叻就要傾幾句先知。

覺得speed dating係比幾百蚊面對面傾幾句,
好忙既專業人士咪要用呢啲識女,
(覺得咁樣識有啲功利)
但普通人收入一般,時間又唔值錢,
咁咪玩app/現實生活識
TG谷正常少少既女,都會有幾個男谷友溝,
養到啲女眼角高
我諗個專業人士如果現實生活識得到,都未必會去speed dating添
不過又咁講,speed dating呢d你可以話功利,但另一方面係無咁尷尬。你話去興趣班或者其他活動,你本身d嗜好未必有異性玩,但故意為識異性先參加活動又好似太造作太虛偽,人地又可能已經有仔/囡,或者真係純粹想玩果樣活動;但去得speed dating我諗除左媒都真係黎識異性既(唔係你比果幾百蚊做咩)反而無咁尷尬。

至於同app比,起碼呢d活動(你感覺上)男女數量平衡少少,而唔係下下要你同幾百條仔競爭先啦

(btw幾百蚊唔好話專業人士,果d普通人收入一般既,幾百蚊都可能只係3個鐘人工)
想問下我27歲
月入2萬中 做藍領工
應唔應該去 身邊冇異性圈子
再咁落去就黎做大魔法師
覺得人工方面,去speed dating有啲輸蝕,
唔好完全靠哂speed dating,
可同時玩下交友app先。

Btw你身高、樣、身材係點先,
如果樣樣都中間,咁應該易出pool。
172矮仔
有做下gym但唔算大仔
樣就普通

交友app都好少match到
同埋條條女都話自己係美容護膚set髮既black office
感覺有點伏
樓主去玩100毛嗰個啦
你應該冚得贏Dickson 掛
搵返差唔多人工嘅咪得
其實識做嘅搞手唔會將年齡收入相差太遠嘅放埋一齊
有個同事搵萬尾二萬頭參加speed dating識到個收入差唔多嘅女仔前兩年結埋婚
藍領工係咪體力勞動果類,
感覺Ching打字多錯字,
如:大隻、Back office 。

應該係身高唔高、樣唔突出,加上職業問題,
響港男之中算係中下游,
(你試下寫自己175可能會好啲)

所以交友app有咁多人揀就唔會like你,
或者set filters時已經直接篩左
而講自己係美容護膚果啲多數係sales。

不過覺得你起碼叫肯捱,唔怕辛苦,
溝普通女仔(宅女)應該都ok,
女神級、outgoing果堆可放棄(多數好多兵)

以我玩TG谷經驗,正常少少既女都比仔圍,
我覺得你可以同時玩app+speed dating。
絲既話唔駛比錢益人,呢度放低tg大把人同你speed dating
睇黎我都係返屋企打飛機過埋下半世算
正確我同你差唔多 一早睇化 唔會去媾女
拍拖好開心嫁,我都係經交友app出pool,
第一個match就揀到現任啦,
仲要兩個都初戀,
有時緣份既野話黎就黎

你唔經多啲途徑識人,
咁點會遇到另一半呢
其實我唔鐘意玩交友app
好似格硬搵野傾
同埋算啦
自己又係外協
逼自己降低要求又唔得
又唔想求其搵個人咁誤人幸福
唔知你外協到咩程度,
如係KOL肥蛙、Jessica 果啲可以死心,
但有啲宅女改造下其實都幾靚,
佢地係太懶打扮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞