有冇人參加過 speed dating或 單對單約會 安排

120 回覆
2 Like 5 Dislike
男女都好, 可唔可以講下伏唔伏、 配偶質素如何, 有冇故事分享下
去過一次
我本身唔靚都預左唔會受歡迎
但我去果次玩法係每個傾十五分鐘左右
個男既會shift位,最後可以揀六個(好似係)
咁大家都有揀對方大會就會俾佢個contact你
全場好似十幾個男十幾個女咁
女望落去冇太騎呢既(外表上,談吐我唔知因為冇傾過)
所以正常應該女係個個都會有人揀,但我係0

然後講下男係點
十幾個入面大約一半正常,我最記得有兩個
第一個男,好似做IT(其實全場超過一半都做IT)
佢個樣都有少少毒,但一開口真係不得了
係超緊張食晒螺絲,又唔敢望住你咁
不過好明顯佢去過好多次,諗好晒開場白同話題
就係一坐落黎就講你一啲面相既野(但明顯9up)
例如話我額高,代表啲咩咩咩
但我額一啲都唔高
跟住講旅行,我ok既,講下岩岩一個人去完荷蘭睇花
佢聽錯台灣九唔搭八左一輪
總之全程戥佢好辛苦,不過我諗佢都係當有個機會練習下同女仔講野會冇咁緊張都好既

另一個
係成個果啲新界圍村土豪阿叔咁
目測40或以上
一坐低就講自己遲左黎因為屋企隻大狗點點點
言談間透露自己住成棟村屋,手戴金鍊
然後又話自己做律師乜乜乜(但係何君堯咁既味道)
總之講左幾句已經覺得佢滿口銅臭味

我一心去都係想見識下啲人係點
但最後一個人都冇揀我都有唔開心左一排
其實成件事如果你有match,就好似真人版既交友app咁
一開始面對面傾左十幾分鐘,但之後返到去都係交換contact溝通再約出黎
我覺得分別不大,傾果一陣都唔會知啲咩

如果單對單真係針對你要求揀人俾你食飯我估可以傾得深入啲會好啲

利申好幾年前既事黎,已嫁人
專業人士個種其實唔差
圍埋都係做生意/企業高層/醫生護士教師消防
(狗暴前都唔收狗隻, 因為狗隻算低下層,但消防個body真係太吸引,收)
都係一班工作困身冇時間識人拍拖,想直衝結婚既人
你啲經歷幾搞笑
啲男士真係多啲甩皮甩骨?
佢話你額高嗰陣笑咗出嚟, 心諗福祿壽咩, 點會咁讚人。
以後親友問點識,每次都要講大話
我打左太長唔quote 喇
回樓主

都有啲正常既
即係外表小毒(都係it)
但講野正常

額高好明顯唔係讚人,同埋女仔聽到實唔開心
你講下耳珠大果啲無關痛癢都話
不過睇得出佢花左好多心機諗(雖然可能對個個都講一樣既野
回上面
以後問親友點識都要講大話

你指speed dating識既話?點解要講大話

我老公係交友app識,我都係照講喎
而家好正常,好多人都係咁識
我媽年紀大啲就會唔明點「網上」識人
但佢冇乜野
我阿姨果啲大約知咩係交友app我都係照講

咩活動嚟
好想參加

咪speed dating囉
你好似好有經驗, 其實有冇啲特別靚仔同靚女 喺入面, 你會唔會覺得佢哋係媒
咪話只去過一次
點好有經驗

女真係睇唔到
有媒唔奇
Speed dating有唔同類型
你可以搵下
有唔同age group
我求其搵

不過個range都幾大
我諗男都係28-32多
而家仲有 group date? 食飯要分開坐?
如果男人搵萬幾兩萬左右一個月係咪唔好去呢d
[member]26歲了,我諗都係時候要參加:-([/member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞