「突發」郵局假網呃信用卡資料

536 回覆
681 Like 10 Dislike
通過係寄件者留電話同地址
寄唔到就打回頭
寄件者會call番你
如果冇留 就石沉大海
之前Facebook 同 whatsapp都收過騙徒link!
我最鍾意佢呢 D 網站,我成日俾幾次佢玩。
支那人扮香港人
佢呢個咪扮信用卡3d secure
實情係問你拎apple pay otp
右上角都有大大個apple pay logo
Btw Apple查唔查到呢啲case
好心佢呃人都呃得聰明啲,redirect返個request去郵局個網呀嘛
可能係台灣~要加line嗎?
我個個sms係.tk
真係好易呃到人
我收果個 domain name 係 .gq
主要係因為我張data太空咭收到, 個電話 number 唔會用連自己都唔記得, 又點可能會收到速遞 message ..
咁有用過信用卡網上消費都知道係有呢一步,而你手機一定會收到驗證碼短訊
九成啦
支那最叻呃人
順豐同入境處電話呃支那人
香港郵局網就呃香港人
冇計 支那人依家太缺錢
上面用唔到google pay 所以先玩apple pay
Yes
上面巴打有圖
個人0防範心,有冇等收件都會中
但另一個角度睇,騙徒個網站好似人性化一D
呃人死全家
Facebook 一向都有,whatsapp就要入啲大group容易中,一係就電話資料出左公海
上星期差d中咗,好彩冇入信用卡資料
親,你包裹不要了?
IP addres: 81.169.151.122
AS(autonomous system) number and organization: AS6724 Strato AG
AS name: STRATO
Reverse DNS of the IP: h2860964.stratoserver.net
City: Berlin
Country: Germany
郵局欠資不嬲要直接去郵局俾
邊有網上收信用卡咁先進

BTW,睇到個網址都知假
查到,但要睇結果,如果你查詢嘅時候apple個邊仲未審批通過申請就有得救番啲錢,如果已經通過左就同啲錢講byebye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞