[成為programmer之路] 完全自學指南

114 回覆
29 Like 110 Dislike
大撚把人用windows
特別係game industry
AAA大作絕大多數都用C++寫
寫C++唔少人用visual studio
直情用埋visual c++ compiler
所以以前一直都用windows 做standard
因為唔同compiler 會出唔同machine code
但近年好似有啲改善,因為visual c++好似有啲垃圾
第2點已經唔再relevant
而家d人用wsl2 去run個Linux environment
多謝樓主分享 提提其他人
而家可以用wsl2 去run Linux environment
唔洗再dual boot
我大學 freshmen level既machine organization course都係recommend 呢本書 唔係話好特別/難姐
Dell XPS
本書d練習我做唔曬, 去到80%左右已經覺得太難頂唔順
樓豬宜加做緊code仔?
想自學入行
唔知有冇回過
讀緊CS50x
唔想dup code, 失業中
咁想做咩?我申請緊綜援
一唔一齊
想請教下python係行內發展如何?值得學?
我都唔知自己想點, 總之就唔想返工
machine learning黎講python應該仲係主流, 值得學
https://www.youtube.com/watch?v=EMXfZB8FVUA&list=PLqnslRFeH2UrcDBWF5mfPGpqQDSta6VK4
樓主失戀?
false
會唔會寫到去做保安?
infosec?
失去對coding 嘅眷戀?
師兄
想問你個陣讀hku ce有無minor stat
或者minor其他野?
false
樓主寫野幾清楚易明
不如出返本書啦
你將呢個guide擺上github, 話唔定多星到爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞