警世!裝大金冷暖變頻變淨冷!黑店!

201 回覆
161 Like 23 Dislike
我冇睇住佢搬乜機出窗台.....
即喺話唔關我事㗎,行送錯貨咋,倉出錯貨呢啲推波嘢!
屌,就喺個遙控都有heat mode ,師傅以為電路板壞。
喉每呎$100 ,打雪種,變頻線,加加埋埋,機就二萬幾,裝又2萬到。
從來買大型電器唔會去細鋪同垃圾直銷場買

off topic
樓主你 "係" "喺" 不分, 睇撚死人
肉隨針板上
清睇埋我其他回覆先
想知你幾歲

「花話花尻你」

咩年代嘅話
樓主 我都有試過類似嘅事

你可以搵返大金直接換機,好快解決到
咁on9走去嗰間野買電器?
告到佢入就做到人民英雄,呢個post係要強力推,黑店就係要執粒
但佢話喺舖頭自己喺倉提機,唔關佢哋問題....
要番工未覆到咁多
買電器都係去返大型電器鋪啦,一係誠哥,一係中原,一係百老滙,再唔係張毛記,再唔係蘇寧,連鎖店貴係貴啲,但售後服務好緊要,有咩事起上黎都有得追,連鎖店通常唔會唔認數,因為你發脾氣搞上新聞佢通常唔制,大鋪要面子。
不過4芯/5芯嘅
樓主真係極品.....
裝完機都可以唔試清楚.
去理論又比人凶返轉頭
海關話刑事就唔敢報
如果樓主唔係女人就係一條濕鳩.
本人比較大舊 一粗聲粗氣成日第人話惡過啲狗
所以第一句開聲我已經兇 佢伊伊啊啊完照退錢
大金係中原代理
一名裝修公司董事兼銷售人員被海關拘捕,涉嫌將虛假商品說明應用於所提供的裝修服務,違反《商品說明條例》。

海關早前接獲舉報,指一名裝修公司董事兼銷售人員向顧客作出虛假聲稱,表示家居裝修工程會使用指定由外地進口的磁磚和特定功能的空調,惟工程完成後,顧客發現該工程未有使用該些產品。經調查後,海關人員今(18日)拘捕一名54歲男子。案件仍在調查中,被捕男子現正保釋候查。

海關提醒商戶遵守《條例》的規定,而消費者於購買服務時亦應光顧信譽良好的商戶。根據《條例》,任何商戶如將虛假商品說明應用於向消費者提供的服務,即屬違法,一經定罪,最高可被判罰款50萬元及監禁5年。

Source: 01
啱啱裝完冷氣機先知喺黑店,荃灣電器直銷中心陳永賢 裝之前話會封板收好位唔會漏水。裝機師傅嚟到格硬裝,裝完話封唔到板,宜家室外機喺屋入面,四邊都有癃,又入風又入雨,收咗錢後完全無跟進,係唔係可以報消委會/海關?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞