警世!裝大金冷暖變頻變淨冷!黑店!

201 回覆
160 Like 23 Dislike
話說喺荃灣某直銷中心買咗三部大金分體冷氣,當時講明主人房要裝冷暖機,單都寫明冷暖變頻加$1500,間嘢只能現金交收,咁見佢價錢差不多,就算啦,求其落單。
好啦,到裝機送機我都有對一次型號,咁當時大熱天時我緊喺冇睇住佢裝,直到差不多裝好,我就試咗有冷氣就算啦。
最近天氣凍想開暖氣,㩒極遙控都冇反應,就打比大金問,佢上嚟睇咗二次,最後果次師傅忍唔住冇棚都出街睇外機,原來喺室外機只喺淨冷外機!
我落去理論,阿陳先生一輪花話花9我,話人哋代理送錯貨,我屌你吖,人哋大行有晒證據,我叫佢一喺換過部室外機我,當然呢檔嘢又喺拖!
大家認清呢檔嘢!平時行過都成日有警察喺入邊,都唔荒好事!
重有,原來啲冷氣喺一間中X電器代理,基本上全香港電器都喺搵佢攞貨,所以大金師傅就話,點解你唔直接嚟中X電器買呢,唔洗人食一浸
住荃灣都去呢間垃圾買野?
我唔想幫襯㗎,喺我屋企人貪方便入去落訂,我都同佢講話夾下價先,又話我煩!
中原電器做代理?
喺,原來而家好多電器都喺佢做代理,你行埋舖面同個sales 傾下就得。
講得又要hide名
事實不屬於defamation 的
唔開名就收皮啦垃圾
寶石樓樓下間電器直銷中心
乜原來中原電咁平
果位師傅話自己直接代理買一定平過電器舖買啦! 但當時未買唔知原來中原喺代理.....
咁最後幾時換比你
個間出晒名黑店黎
換?點換?換要搭棚打過晒雪種,佢當然推波俾人啦!
有哂證據就開名啦,驚條毛
今次我一定唔會放過佢!
開咗啦,寶石樓樓下叫 “電器直銷中心”
我落去問佢話而家代理發現你裝咗部淨冷機比我點搞,佢撚9我話代理發錯貨,又話代理直接送貨,我打過上去代理問啦,係佢哋自己上去攞貨,擺到明撚9我!
有冇考慮消委會?
消委會叫間公司同代理自己認頭
不過消委會冇法律權力,想告可以搵埋海關
最勁咁都重未執喎
報海關,有晒證據違反商品說明條例
海關答覆喺刑事罪嚟
要佢繼續做野
記住你係投訴而唔係查詢
逼鳩班公務員做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞