警世!裝大金冷暖變頻變淨冷!黑店!

201 回覆
161 Like 23 Dislike
做開冷氣都幫呢間野唔落
邊會有可能裝錯機 就算送錯都好 安裝個個都唔識睇型號架
大金全部都係附屬中原
下次直接中原就唔洗咁煩
咪喺囉,我買2部淨冷一部冷暖正常分下先裝,裝完要換大家都知幾大穫最勁佢而家全部淨冷外機比我,邊有可能
唔係囉,我格過價,中原貴啲啲,仲未計安裝費
買電器呢家嘢係睇個人運氣同售後服務
咁唔入都得
樓主幫手pin
如果4皮唔計棚嘅話真係當你水魚價
中原買大金其實係貴過冷氣師父幫你喺其他代理訂
因為佢係總代理要保障番佢下線嘅分銷商
寳石個間出曬名,佢以前d夥計都話自己老細係黑店
將室內機同室外機調轉裝咪有暖氣囉
之前都差啲係呢間閪店度中伏, 當時想買部油煙機,搵一隻台灣牌子其中一隻型嘅,間間鋪頭都話要$2200up ,見到間黑店係我心水型號上面貼住「特價$1800」,我就去問個註場老伯「係咪呢隻xx型號賣緊$1800?」 佢答我:「特價款呀話?有貨」,然後就同佢落左$500訂;張訂單上面只有寫「特價油煙機$1800」 完全冇寫明型號,叫佢寫都唔肯(話:係特價款架啦)、 最後隔左一晚覺得唔對路google 完佢係黑店,就踩上佢鋪頭叫佢回水 。完事
呢個真,貴少少都會,有咩事會負責
同埋有得退換
以前喺德華公園隔離間電器舖買野時,個老細都有屌柒佢哋係黑店
肯回水都好吖,而家我局食
起碼張單寫得清清楚楚
但你當初唔係對晒型號無錯咩
幾千又點?以為幾千就唔好搞,你都on9。上庭佢唔使煩,唔使時間?
原來今時今日仲有人唔知 大金係中原代理

好心唔識就去番大鋪買,同啲人去買金砌完機發現係過期倉底貨一樣

冷氣依啲電器野,分體裝得唔好有排執,漏水走雪種唔夠凍,是但中一樣都有排你搞,如果次次都要搭棚仲貴過部機

告柒佢喇 擺到明誤道你
買呢d幫襯誠哥算啦
佢古怪在就喺室內機喺冷暖機型,外機裝咗出去睇唔到就裝部淨冷機。
而家我自己都費事查,send齊料等海關開佢file
嘜撚嘢花嚟花去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞