[viu]韓劇 哲仁王后 (2)

1001 回覆
26 Like 0 Dislike

mama好傲嬌好萌
申惠善最正係佢對眼
每次含情脈脈咁望住主上
感情多到就嚟瀉出嚟咁

再冰冷嘅人都會畀佢融化
呢套劇好多演員喜劇感好強
Mama就唔使講啦
殿下對住Mama無厘頭反應真係好正 同佢正經搞宮鬥個啲樣勁大反差
好似崔尚宮咁 而家佢已經唔再嘮叨但係我一見到佢個樣已經好想笑
佢對眼識寫情書

星期日果集可以睇幾次
好鍾意呢個gif
今日走去睇tsks 版本 (sor 雖然殘體但字幕譯得全神小小)
大家都會認同湖白告白戲係成套劇入面既名場面, 
我自己睇呢幕, 覺得最有感受唔係發糖個part, 而係哲宗告白完,
奉奉俾檸檬佢食個時所講既說話: 

金昭容本身係宮入面已經四面楚歌, 行錯一步都會俾人害死, 
就算佢力量係咁微小, 但都仲掛住保護哲宗, 因為佢知道哲宗同佢既
處境一樣咁痛苦, 佢叫哲宗愛佢唔係因為想要被愛既回報, 而係因為
只有兩個人交心信任, 昭容先可以用盡佢最大既能力保護哲宗, 
好可惜佢既真心, 無辦法傳到去當時既哲宗個度...... 

雖然我覺得奉奉同哲宗襯d, 亦都只係想睇哲宗同奉奉發糖, 但不能
否認金昭容係成套劇入面最慘最悲情既人物, 一個好女人, 就咁俾呢個
皇宮壓迫, 最後走上一條不歸路  
而家奉奉算叫做幫昭容出左啖氣 (俾檸檬哲宗食), 講左昭容想講
既野, 之後亦都會代替昭容做佢想要做既事 -- 幫哲宗, 兩人一齊生存落去
昭容暫時真係主要角色最慘嗰位 唔怪得要自殺
結局係點昭容會唔會再返黎
我諗唔會
其實待令熟手都好可愛
佢對MAMA啲不滿嘅碎碎念真係好好笑
同埋崔尚宮cp
Mama真係越睇越靚女
好睇又好笑
好期待睇MAMA反擊現代人係古代實頂唔順啲制度
仲有172身高同蛇腰
哲宗始終唔係鍾意昭容,昭容返嚟嘅話對哲宗同昭容都唔好
依樣要睇昭容實際靈魂去咗邊
融合咗 定 喺奉煥身體昏迷緊
希望解得完美啦
始終係國家真正掌權人,只係冇上朝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞