[J-POP]milet集中討論區

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
咪係,明明全部都係兵,硬係要叫自己做老公
根本兵都唔係
照下鏡
襯得起女神咩
清 得閒交流下~
首who i am 一聽都覺得好似oor
d 鼓聲同oor一樣係擺後少少
唔知有冇機oor 遲下開show 搵milet做opening guest
樂觀d, 英國悶就悶d 又潮濕d
但起碼唔駛死先
同milet 宗旨一樣 唔駛死就得
諗下都覺得正
咁我就冇所謂嘅
我去過nz同uk讀
全部都係我自己話要
仲幾開心添
喺外國會更加放縱
又唔會唔慣
反而老豆阿媽就可能要啲時間適應

所以我好明白女神自己一個喺外國嘅感受
一樣係初初去時真係唔識英文
頭一個星期會好驚,又唔識聽唔識講咩都唔識
但一個星期之後就已經周圍走打橫行

爽YY
有冇師兄知道邊度仲有得買eyes嘅初回限定版?
日森大把啦
somehow呢個post好多外國住或者讀過書既巴打
可以因為咁先鍾意聽milet呢啲風格
我覺得關係應該唔大

聽得milet嘅都係有品味有型夠獨特嘅人
充滿個人美學嘅人
呢個我都認同
日本依家咁樣... milet個acoustic live我估又取消
出道兩年唔知有冇玩過5次live
真係夠哂獨特呀......
平時聽metal個啲就話姐,我唔明點解我可以連JPOP都冇知音
明明啲fd都有聽JPOP,就係冇人聽milet
因為佢把聲太歐美風
計埋summer sonic嗰d音樂節應該都有既
但我唔鍾意聽adele
呢個風格其實行啱路啦,歐美日嘅audience都受落
Sony都真係力捧佢架啦,首首歌都有MV咁滯
出道兩年,平均三個月一隻細碟
出多隻大碟就上得武道館
到時紅到飛都買唔到
題外話
睇番啲CD原來咁多年都Keep住課比Sony
由Yui到Aimer再到milet同Uru

Uru真係另一個值得聽嘅女歌手,以前聽佢啲Cover已經覺得好正,出左道之後啲歌都好好聽

Studio live:
https://youtu.be/nuGoSAo9pJ0

Covers:
https://youtube.com/playlist?list=PLA-oTn48AW4AHN2K4cAUQnX1Tie4a8022
我都係keep住課俾sony 由aimer, さユリ 到milet
佢個人同音樂本身都算幾有character,辨識度幾高,份人本身又貪玩啲唔驚講野做訪問,Sony應該都睇中呢啲地方,好肯投放資源落佢身上

同埋話說巴打其實有冇咩特別原因要整到啲字咁細粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞