[J-POP]milet集中討論區

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
我都係學咗冇耐

不過初學一樣型
似咩
清有冇上堂定係都係自學?
strandberg幾好
Ibanez都有出無頭bass 都幾正
不過strandberg輕身d 條頸人體工學d
JC聽真d就覺得係一個肥妹chok聲唱歌
出面d大學sing con好多
法國對iloud都幾正 屋企用緊 細細對幾夠力
唔洗天寒地凍返studio
我彈過strandberg嘅結他,唔知係咪心理作用,硬係覺得個重心怪怪哋
係咪真係咁正?
之前睇過下啲review似鱔稿feel...
因為太輕?
好似都冇見過人用strandberg bass,結他就見外國band有用

Ibanez啲headless我覺得啲聲比較一般,外型都唔算特別吸引
純粹主觀感覺,用開Ibanez個啲唔好屌我,我自己都有支Ibanez bass
我都係自學呀,不過有買教材買書個啲
個重心要習慣下 不過彈起上嚟好就手
拎出拎入又方便
btw 等緊佢出蛇型fret 打算入手
我有對presonus E5 當後備用
之後轉咗iloud 感覺都幾flat 但細細對竟然幾夠力水 去旅行/出trip帶埋都幾好
如果要連interface係要用rca jack麻煩d 但如果你當佢電腦speaker用就fit晒 3.5mm/ bluetooth 都有

不過佢仲有隻貴d 有2個midwoofer比你轟轟轟
可能係我本身gibson fans,習慣唔到所以唔太鍾意
死火,心郁郁想換咗對電腦喇叭
但係咁重都好辛苦姐,幻想下自己上台抱起milet抱兩個鐘,真係唔係好頂得順

呢個都係其中一個想出headless既原因,想支bass輕身啲
呢家左邊膊頭同頸成日都有啲酸痛,唔知係咪彈bass個姿勢唔好
milet咁輕 我抱住佢成日唔放低都得
利申: 抱過
btw 本身對gibson 零好感 以前有過一支LP 拎上台彈咗十分鐘已經攰到痴線 但見到milet彈gibson木結 即刻想買返支gibson
不過唔知支gibson係咪佢自己買既 所以唔敢衝動住
拎出拎入又方便
但係咁重都好辛苦姐,幻想下自己上台抱起milet抱兩個鐘,真係唔係好頂得順

呢個都係其中一個想出headless既原因,想支bass輕身啲
呢家左邊膊頭同頸成日都有啲酸痛,唔知係咪彈bass個姿勢唔好

btw 本身對gibson 零好感 以前有過一支LP 拎上台彈咗十分鐘已經攰到痴線 但見到milet彈gibson木結 即刻想買返支gibson

拎出拎入又方便

用得gibson木結他非富則貴 你仲要想買
我諗都唔敢諗
過兩日就知milet會唔會彈結他
佢之前影相之J45都唔算話好貴 但如果佢第一支木結就係J45....
你都唔係唔知佢係富婆來

btw 我覺得啲樂器如果諗住玩成世既話,貴貴地又冇咩所謂,總好過出支budget然後嫌呢樣個樣
當然真係太貴就唔好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞