[J-POP]milet集中討論區

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
ching打錯咗2隻字母
你走先呢到我幫你頂住
我覺得咁樣有少少本末倒置,有咩理由屌柒佢個點係打錯名而唔係似AV女優

btw 乜似咩
竹內結子都話估唔到佢咁cute咁得意
大明星同一般人一樣聽到佢把聲以為佢應該係唱得唔睇得既實力派
點知一見到樣就嚇一跳

上年係網度見過有條友扮有高見話佢扮鬼妹聲紅得起即係影衰JPOP。
咁宇多田光嗰啲係乜聲重有BENI佢聽過未?
Tommy Heavenly6 十幾年前有隻歌叫hey my friend
嗰首歌由歌到mv到川瀨智子個造型真係話你聽乜野叫做似avril lavigne
milet唱得又睇得
反而覺得佢將新一代JPOP發揚光大,佢兩條home take片都好多外國人留言
SONY搞FIRST TAKE 其實幾成功
好多片都好多海外留言
綠黃色社會條片有鬼佬留言討論長屋晴子定KEYBOARD手PEPPE 吸引D
2個都正
仲要the first take早一個月出合集 得milet係唯一一個壓軸12/31先推出
但係chok唔chok聲真係好易分到
reona d氣聲 我自己反而覺得唱us先係chok聲
我覺得唔似,milet bb正咁多
ReoNa唱歌大部分時間都係漏緊氣,傳統少少既vocal coach聽佢唱歌應該會聽到好嬲
但係我覺得就算係咁都冇問題,佢想要呢啲style咪由得佢,只要make sure佢唔傷又sustain到唱完一個set就okay

至於milet算唔算「chok聲」,如果你唔覺得外國啲黑人choir入面啲女belter係chok緊聲既話,milet就唔會係chok聲
題外話:
原來好多人鐘意peppe
我重以為長屋玩晒
點解會鍾意peppe
利申長屋晴子一生推
peppe幾靚女呀
佢彈琴個樣好扮嘢...
啱啊 聽親ReoNa唱歌真係嬲嬲地
所以講chok聲點輪都輪唔到milet
點睇mfs hiro
好老實一定輸畀yoasobi
日本真係好多呢啲唔同獎
Yoasobi 都唔錯 不過我覺得佢哋首首歌有啲似 好快聽厭
yoasobi粉屌細力啲plz
我有買頭幾隻碟
唱腔真係似佢阿哥 但d用力位好刻意, 幾年後再聽 自然咗好多
啲歌中後段實會轉key
寫俾LiSA Uru 隻歌都係咁
話時話 有冇人知milet同幾田尋晚twitter互follow咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞