居屋 2020 (7)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
仲要中間有紅日
好多野唔識填
1.想確認下入息證明
如果係舊公司係咪只係交我個月結單可以了
2.家庭成員關係有個錯左應該點做
我WM22xx 計過起碼有粉1 中層揀
有冇計錯?
yes
22號開始寄 我23號收倒
難d 你能該粉1貨未 所以多數低層
房處填入息同要求比副本封信,今日至收到
但係要我29號交齊資料
交條毛咩
封信一早可以係房署個網down落黎print
我攪完珠第二日出左排位
已經print出黎搵公司簽
Sorry 講緊入息證明果張
唔撚明我個抽籖號碼排第6x,點X解都會有form收到架,肯x定唔會有得揀樓架啦
所有覺得唔會到你揀樓所以唔想填申報表既人
我好同意 所以一律建議你地唔好浪費時間填
WM係6x定第6x粒珠
第6x粒珠
白居二第6粒珠
我計過7除8扣排5千5到(有冇計錯)
當揀剩粉1 都唔係仲有400 幾500 個1房?
6橦加埋每層40個1房,咁到我揀都至少有10樓或以上?

我咁計岩唔岩?
唔係唔想填,係唔想填完交完又黎多次打擊同失望,所以潛意識覺得唔係頭5都唔會有樓揀
都係個句 填就有機 即使係0.0001% 唔填就係0
自己諗
假設dq/放棄3成人 加多1000-2000人好似你咁諗
封信23號出今日改到, 佢話7個工作天內交返去, 佢SET 左1月4號, 我計來計去7個工作天應該係1月7號, 咁即係邊個日子先係DEADLINE....
你一月七會交啦,房處DQ你,係佢問題,唔係你問題,下年可以再抽過,我支持你
由出信果日開始計7個工作天
23號出信 1月4號deadline
22號出信 31號deadline
巴打好好人
On99 簡樓次序係第5000頭都照收信 好心就簡淨有機先叫人心資料啦 仲要七日內 公司都work from home 緊 都唔知搵唔搵得設hr 簽野
前面啲人交唔到,你未有機囉
房署自己都心裡有數會DQ同埋幾多人甩底啦
上年都嗌多1000個no
今年單位double經濟又差位置又麻麻
嗌多2-3千個唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞