居屋 2020 (7)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
如果個雇主唔係麻撚煩就係啦
我九巴 人事部攪 應該冇問題掛
但公司人事部最大問題都係work from hell
我都要星期三先攞到 因為星期三啲老細先返嚟簽名
我間公司唔係wfh
可能玩緊AB Team 不過應該都要聖誕後先有得拎
好在我係白核
搵人填左佢算啦,唔洗搞mpf報表稅單
計埋行咪25分鐘。。 真係唔知點返工
將來皇后山邨會有巴士小巴總站
唔知d 車會去邊區。。
其實股票個度
win 先要 交資料
輸到見底應該唔洗? 我理解係咁
所有資產都要交 就係咁簡單
咁係咪 網上銀行月結單 入面有股票資料
夠唔夠做

未計DQ 要DQ/放棄揀800個綠核
計埋應該有皇后山單人
照計睇到你股票就冇問題

但我想問下用證券行係咪都係月結單係咪得
到底有冇月結單呢樣野

總之9月9號有既全部全部資產都比佢睇就得?
係關於錢既野都係 保險都係
但我聽股票蝕錢好似唔好交 咁囉
明白~唔該哂師兄
上居屋皇睇下點一房間三房
有d一房單位係短房長廳
咁就唔可以將一房位置開兩細房
一仔一女遲早都要間兩房 計埋你要三房
一房夾硬間三房嘅話 成間屋唔知點住
因為綠長同白長選完家長隊會向前綠長綠表~54% 所以x0.46 再4:6 綠白 所以x1+6/4= x2.5
求答

白長核 we2xx 完全收唔到信... 唔知點算
Thank you 師兄~呢個我明,只睇綠表條隊係有機會揀到, 但要撈埋白表一齊輪,就會變到難揀到一房單位
問連登仔不如打電話去房署問啦 如果啲人冇吹水聽講WE4000都有人收到
租樓的話,梗係有得買就買啦
見你租開450尺以上,估算租金都15K/月,若果中左一戶單位,供樓+管理費+水電煤都係差唔多數,無謂幫人供樓
過幾年放比白居二或綠表,再換間兩房,係出面租樓,點都追唔到份首期
或者住廿年後,兩個小的大個左可能結婚/搬出去住,咪大裝修重新間過D房

見你2大2小,就算細都一定要幫兩個小的分兩間房,唔係一定會後悔

最後,想問問你排咩次序?
贏先交,蝕唔好交,咁我a股票贏左十萬,b股票輸左20萬,入息果度未會超出
租樓的話,梗係有得買就買啦

呢句認同既 但真係有大揀大 唔好諗咁多位置先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞