居屋由幾時開始咁難抽?

204 回覆
145 Like 11 Dislike
抽左6年
一次頭5
寄信黎叫我地去睇
睇前已經賣哂DLLM
天頌天富嗰期冇人買,
我個fd兩公婆冇細路八九十萬買3房
單人定核心?
根本專才同單程150就係令香港衰落既元兇
居屋當年本來就係鼓勵公屋戶去置業交翻層公屋出來

唔係有綠表班人居屋跟本唔會存在邊撚晒咩港人港地果d撚屌野啦
錯到離晒譜咁都咁多正評
而家時事台根本十個有九個都係無知中學雞
一個係排, 一個係抽, 邊有得比較
呢一期去到5:5 點樣全部公屋既人抽?
正確d講係綠長同白長
綠核白核都係食人地食剩個d
綠表仲要還返公屋,根本唔急,無靚野零願下年再入表
一定有人買?
由2012抽到2019都未中過一次
個 number 暖前個次都係排第11
on9仔居屋原意係希望班公屋賤種讓返間仲屋出黎,你要怪就怪每日150同高地價政策
怪綠表不如怪白長食晒d靚單位啦
賺完住邊,出面買返一樣貴到仆街
賣去返大灣區就得ge
得果段時期先特別易
97後香港霉左幾年,好多人唔願意買樓
然後就有孫九招乜乜物物矯枉過正,再之後就升到唔識停
得罪講句,有時見到d post 經常講" XXX 原意係 XXX" ,但就經常解讀錯誤。

有個類似嘅情況係話“居屋原意唔係俾抽中嘅人賣走”。 咪玩啦, 居屋自由市場個原意就係等d人過幾年補地價賣走換私樓增加流轉同俾政府收返個折扣率, 一定唔係唔想你賣走。
白長根本神一樣ge存在
到底邊撚個發明廢老優先計劃,食哂d 2,3 房,仲要係人都知d廢老借名返黎9成唔會住
原來係咁,我縮返落老母西先
係量既問題
睇返廿年前起幾多,今時今日起幾多
以前有新市鎮有好多供應,多到一年有兩期
今時今日,政府理得你死
白單?比第一粒你都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞