居屋 2020 (6)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
第3珠 wm0014xx 可以揀邊度
WM571 前面仲有幾多?計到有啲混亂
白單排位三千幾
因為佢地係用非核去抽 寫明核心係優先過非核
非核第一粒係第5xxxx 無問題喎
白單係咪中第一個都無機會?
好想知道長沙灣會第幾個賣咗出去
另外有冇師兄知道一啲按揭資料 譬如月供不能過入息一半 呢一啲information 喺銀行定係房署定? 呢啲資料邊度有得睇?
覆番上個post個師兄,我唔係睇單位咁揀呀~
粉嶺、火炭、開放式唔會考慮
所以我心水:鑽2 》馬2 》鑽1》馬1

順便問一問,岩岩睇左housing份表,我白長WE0007XX,唔知有冇機會馬2/鑽1呢?
跟次序同波
但要睇你咩組別架
WE25xx, 目標係馬鞍山一房,係唔係只要排我前面既放棄/dq, 咁我都大機會買到
我想問我白單排二百幾
係咪可以叫公司填定薪金表
定係等房署通知先整,我又驚整唔切
同埋申請須知話要交強積金供款證明
但又冇講要邊個月,本身糧單列明有強積金供款,有冇得當證明?
有無咩網有詳細講?睇左好多網都係好粗略咁講,令到我理解錯哂
房署自己個網又on99點玩法又唔講

我理解係波>組別>選樓次序,但應該錯哂
呢個都想知
我前你小小,WE0006xx
問左同你一樣的問題,好叻的巴打回覆左鑽1/馬2機會唔係冇但唔高,可能水尾
馬1好穩陣
白非核係一定唔會中
第一粒波去到6萬幾咪就係非核d fd,比其他cat揀晒先到佢。唔同cat 本身粒ball已經唔係好影響到,例如白長尾波vs白非核頭尾
先天已經輸左
火炭唔揀除左單棟之外仲有咩原因?
咁其實是咪即係白長第二十粒波都>白核第一粒波?

組別>波>選樓次序
唔係,白長1260個額用晒就長者組別完左。
我早你一千 都係預得皇后山
樓上巴打話可能火炭有尾貨 但你遲我一千應該冇啦
你咩組別 咩波咩次序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞