Rolex / Tudor討論區 42(置頂有QA )2021白地穿21

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
差唔多啦 十個唔買佢地 比多小小上沙士
今日唔買,過多兩個月26萬,下年40萬
利申,買唔起
以依家成個Rolex所有運動錶市場計 得沙市個價係正常 依半年升得個幾千 我都諗緊買唔買
42000cn 好似停左產
我都覺得好靚仔
應該唔係?我果日問AD,佢話紅色有現貨,呢隻暫時無返貨。
再比多少少買白地
留tg
28watch好似22萬
認真有冇人覺得天行者個名好蝗
官方明明叫縱航者
比多小小上金綠
再比多少少上冰藍
岩 去睇緊rm 一步到位
畢業 可以玩番G叔
駛唔駛食炒
好似講到全世界都有30萬閒錢買錶咁
儲30萬閒錢就真係唔難,肯捨得用30萬買錶就另一回事
舊錢又唔係唔見左 只係變成左你鐘意既野
同埋你買得勞就係唔想掉錢先買架者
我都有興趣
https://t.me/ha_ng
Rolex / Tudor討論區 43(置頂有QA )今年又加價
https://lih.kg/2357000

想買既嘢實在太多 又要儲首期,又要儲錢結婚

我玩錶真係貪佢靚,當係消費唔係投資,好似買iphone 咁,買完隻錶當total lost 左,有賺就當係bonus

如果投資既話,買勞未必可以長遠投資,買完唔戴買黎做乜,但係戴上手又有折舊既風險,同埋如果過埋保養先黎壞,維修抹油又係成本黎⋯⋯
最緊要係貨源歸邊,如果日後勞力士加大生產,二手價就係咁先
Black shield 係咪有好多隻?
印象中灣仔英皇見過
但冇留意咩針
唔分條帶有3隻,紅針,金針,白針
咩加大生產勞價跌 講左近十年 根本無發生過
而家呢個現象點睇都係勞力士有心做成
要解決炒家問題唔係淨係得加產能呢一招
事實係貨都未落到display 櫃就已經後門走左

我自己買錶都係求開心 我買果啲係買一隻蝕一隻
但我又唔會當total lost 如果真係要放蝕左既咪當租錶養錶費囉 開心過就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞