20歲每月儲10萬,你問我答

460 回覆
30 Like 426 Dislike
我覺得睇你想發展廣東話方面定英語方面 因為首先中英字幕有啲混淆 你開場白用中文講 但字幕又用返英文配 同埋廣東話都唔係幾建議 見你嘅剪片方式都幾偏向後生群 但偏偏後生群好少睇煮嘢食片

同埋見你用英文好似想吸引外國人睇 咁就成條片都英語包括開場白 跟住YouTube字幕檔先配返繁體簡體

如果你想年齡層偏向老一輩 我覺得就要成條片真係純粹詳細教學片 同埋普通話

有啲本錢嘅可以賣下廣告 喺YouTube又得Facebook又得 我記得價錢唔係好貴 你可以試吓效果

我睇到嘅嘢係咁 可能係錯 btw 你啲觀眾話你音樂真係好大聲 真係有啲大聲
有冇岀樣?
想問下樓豬知唔知點用IG賺錢
假如我都係做飲食IG page?
係咪無可能做到YouTube個level?
我識個朋友之前買followers ig 10,000個 再轉公眾人物再加gmail聯絡方法 就知自然有人會搵你落廣告 俾錢你出一個post 敢樣
但係都係靠廣告
唔似YouTube有view就有錢
拍片真係要好多時間
開page 最重要係定期會有新post 呢啲Post唔一定係你出新片先出post 你係煮嘢食題材嘅page 咪定期分享下煮嘢食既相呀 同大家講吓早晨呀 咁樣

你都可以喺人哋啲Facebook page留言叫佢哋關注下你個page

其實你可以參考吓其他page會出咩post 參考吓佢哋
咁我唔係幾清楚 原來ig 可以賺到錢
帥兄, 好有心解答

想問有無得睇YOUTUBE係點定幾分鍾先有廣告
諗住愈短愈好, 速食, 同每段會一樣時間咁制

另外做左幾耐先大概有收入?
有無咩睇到YOUTUBE會唔會比收入你
我另外有一為興趣做既GAME製頻度
YOUTUBE有訊息寫明話咩版權問題 唔會有收入
不過本身呢個唔係為錢無所謂
班友有能力出片咁多人睇
唔自己合作飛起樓主
重同佢簽約係咪弱智
你夠訂閱入數or觀看次數 就會send email俾你申請盈利 時間當然越長越好
大陸人好多唔識翻牆,唔識上網,你以為個個都識?
咁唔爭在玩埋vtuber啦
做香港yagoo睇好你啊樓主
b站要好似要upload 支那身份證先可以upload 片㗎喎
有樣嘢叫廣告......
唔撚覆我架
btw果啲廢老睇既得圖文音樂廢片
多人睇果啲係咪都好好搵
以前做過 一個月有3-400,000 但因為YouTube舊年改咗政策 呢啲片都好多都唔批(配埋音就可以批 但時間同成本上升左) 所以轉左拍野食
人生勝利組

btw, youtube觀看時間百分比 同埋 影片長度
為左令人唔洗係咁轉其他片 而有機會離開youtube
目的都係想令人stay係youtube
10分鐘以上可以加插廣告

以上幾點最影響成個channel
冇咩好酸 D片 咁content farm
YouTube點俾錢你?銀行定點?
有無話幾分鍾以上先有錢
我見有啲片2,3分鍾都有廣告
想做短啲易入口啲,太長驚無人睇
youtube想你拍長d
之前改左10分鐘以上影片可以加插更多廣告
所以先好多youtube係咪都要拍10分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞