香港駕駛學院 持續進修基金

303 回覆
31 Like 98 Dislike
以前唔係萬幾蚊?而家要萬9
12089得17堂學車
19000有24堂

雖然點都係markup左
@zhsjz

想問下九龍區易考啲定香港區?今日報左李健,佢地係咁叫我考香港區 定其實分別唔大
俾個武肺搞到拖完又拖
本身今日考車
原本唔洗補鐘都叫舞到熟
dklm
即係點? 報唔報得過? 有人又話搵笨既
建議係你個持續進修基金真係諗唔到學乜嘢,咁囉來學車算抵嘅⋯⋯

考車好多時係運氣+態度 大於技術....
我自己讀緊就覺得啲理論堂好智障
但唔上曬又無得退錢
學車師傅呢啲好撞手晨
我個個好free style
但應該講同注意嘅位佢都會提
但聽聞你覺得師傅唔ok可以申請轉過個

唯一好處就係用平啲價考駕院路線囉
但得沙駕同元駕兩間揀
你就諗下就唔就腳
畢竟啲理論堂有限死時間上
可能搞到你好麻煩

同埋樓上講話咩無人成功claim到錢
實情係第一期上年先搞,武肺搞到拖完又拖
考到路試先得架
追左post, 根本搵笨
師兄想問問考完路試拎到學牌之後會幾時考畢業路試&畢試?
下個禮拜考畢業路試勁緊張以為佢會完全唔講點行上咗一次完全記唔到路,見到師兄哩段野安心曬
想問問你有冇喺出邊補鐘定靠學院呢24堂?
師兄 想問下個畢業路試有冇咩重要野要留意?唔知佢上落貨係點,洗唔洗泊位開尾門?同埋入隧道係咪要開燈?
我考個陣個師傅好好,會一直提住我咩位要cut線,上高速公路嘅時候會叫俾油加速,當好似學車咁樣就得唔使泊車但要開尾門,入隧道要開燈
明晒想問多句盞燈係咪要手動扭冇auto?未試過夜晚學車有啲迷
好似係手動向前扭1下係軚盤右下面有支棍,到時你問師傅佢會講俾你知唔洗擔心
好似係手動向前扭1下係軚盤右下面有支棍,到時你問師傅佢會講俾你知唔洗擔心,你可以順便試埋開水撥
唔該晒師兄,聽你講完放心晒
想請教各位Ching (沙駕河畔線)呢度要入返左線轉左 因為下個燈位係轉左 而呢度一開二 之前經過呢度 一直有死車泊咗喺左邊 係咪唔洗打右燈 先打直車身去右邊線 過左邊死車 再打左燈望鏡望盲入返左線 ?

我師傅教係未開2前置中駛,去到一開二就打右燈望望右盲區入右線,駛過死車之後先打左燈望左盲區cut線,成個動超慢車做

Btw考河畔1take pass
請問你成功攞返錢未?畢業試易唔易?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞