香港駕駛學院 持續進修基金

303 回覆
31 Like 98 Dislike
香港駕駛學院 持續進修基金
全港首個私家車駕駛證書課程 (資歷名冊登記號碼:19/001084/L3,CEF課程編號:33C121778) / 輕型貨車駕駛證書課程 (資歷名冊登記號碼:19/001083/L3,CEF課程編號:33C121786) 在資歷架構下均獲得認可(資歷架構第三級),並已加入持續進修基金可獲發還款項課程名單。登記有效期:2019年11月1日至2021年10月31日

港幣$19,056($1,588 x 12期)
成功申請持續進修基金的最高資助金額及發還部份學費後,只需繳付$5,122

授課地址(二擇其一)
小瀝源分校 – 新界沙田小瀝源沙田圍路138號
元朗分校 – 新界元朗南生圍涌業路38號

現時預約報名名額已滿,
餘下名額將於下一輪接受公開網上預約報名前7天於此網頁內公佈。
如果下次又有得搶位報, 會通知大家
一年得1800個位

大部份正苦錢學車, 自己應該比六千幾就夠(假設一TAKE PASS)
成日都名額已滿
好似搵笨
果日要一夠鐘即入去, 快速填資料
佢會要求你入電話號碼
之後遞交左, 會收到數字, 之後再快速輸入

失敗就會線路繁忙, 之後收皮
如果入到會有電郵, 短訊確認
我報左 但計埋考試要交8000

仲未計有機會fail 無得回水

另外佢好似額外要考多個路試

可能放棄quota
正苦錢, 點搵笨都係正苦錢
何況本身香駕係貴
你自己報畀11K
你報持續進修要畀19K
用左正苦錢先算
fail 好似要比七千幾重考,另再加出去補鐘
要自己分期比哂先

仲未必claim得返

我仲以為佢本身收萬9
之前有人計過一take pass 先底
如果Fail 左就會貴到ok
貴咗好多,似乎睇住進修基金而加價
咁我本身諗住報香駕考元朗, 唔係同就咁自己搵人學去比
如果我而家轉唔用持續進修基金, 條數會幾多
仲要無得考海怡條智障線教院唯一賣點就係果條線
屌你原價都係萬頭咋嘛
又要爭崩頭搶再pass到都係慳得果3k
fail左又要硬食貴價補考plan
cls 不如拎舊錢一野買大細 值博率重高過你申請舊錢
我本身住屯門, 唔想去咁遠, 想元朗學車, 元朗考就算
我加埋牌費嗰啲都係15K到
錢唔係噉嘥囉
咁如果我唔用持續進修基金
補考仲平左?
駕院
咁我而家可唔可以轉番, 唔用持續進修基金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞