其實做健身教練嘅門檻高唔高?

228 回覆
5 Like 130 Dislike
第一次聽健美撚唔做bp sq 只會顯得你根本冇個知識體系 我建議你睇下ifbb pro既片 留意下邊個出名既係唔bp sq

dl都可以argue下話整粗條腰唔做
唔高,可以參考返easy fitness
我就係話緊點解要有min requirement
邊個定出黎?
係,唔好講big3啦,直情olympic weightlifting 都有bb 撚會做 呢d 咁gainz

基本上唔識教big 3 真係唔可以叫合格,淨係要教一個岩個客既squat 已經好難,每人體質又唔同
原來咁
想問你當初入行係點?
直接攞住張cert 就去見?
你做緊果間有冇好似上面啲人話要跑數
同埋你係咪都係報opostudio 果個9000蚊嘅course
會唔會有其他嘅選擇
係呀,walking 去見囉,我當時仲係未有牌,仲讀緊都會請
老實講,大場間間都跑數,樓上有啲清都講得好清楚,但都要睇你入咩公司,正常跑數?賣身跑數?禁固人轆卡跑數?
唔識big 3 我根本唔會話佢真正識健身運動 not to say to be a PT
我讀AASFP,仲有NASM 或者IPTFA,我公司同事多數呢三間
冇人定咪大家定 任何職業都應該有個basics
冇min 即係 連bb都唔識渣都可以做 你咁鍾意劣驅良咪由你囉
偷偷地教Cls
老實講冇返咁上下實力(知識/比賽)就咪撚入行, 搞撚臭曬個行頭,班sales都係
專心教我啦不如 收幾錢
教跳舞仲好啦
其實最好就唔好跑數
如果係咁我應該都會揀細場
頭先你講個三個課程係咪是但一個都得?
係嘅話我都係揀個平平地讀住先
想做SALE定PT?
400一堂連場地
其實有讀就得,因為政府冇規管
巴打好欣賞你追求自己鐘意嘅嘢我都同你一樣想試,我都健咗一排,想再學深入啲同多啲我覺得有心做係一個初心去堅持同開始

不過覺得依家氾濫,個個有牌都可以話自己係教練,都唔知點入行
最好就自己試,有親身體驗,始終理論實踐係唔同人身上都唔一樣
我話自己推胸屍淨係教推胸都得啦
而家對我嚟講都係好事嚟嘅
想問下呢啲課程外國認唔認可(例如加拿大,英國嗰啲)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞