iphone6s容量滿左,卡死係白蘋果畫面開唔翻機

85 回覆
0 Like 24 Dislike
down個google photo backup完幫你清相,storage永續夠用
一年幾前同你一樣,6s爆記憶體+倒水電,已經周不時hand hand地,又係懶理結果有日白蘋果左,又係冇做開backup,拎去手機舖話如果拎唔番d資料,我寧願唔整,點知條友整到開得番機但冇晒資料,收$800,屌你唔拎機又唔想益撚左佢,焗比換左電話之後即刻定時backup野上舊雲度
每個月比$8 有50gb 都唔肯比有咩辦法
$8一個月咋喎 仲有成50gb。成日啲嘢仲麻煩啦
唔係呀,資料遺失呢樣嘢經常都會發生㗎啦,經常Backup的而且個係常識嚟。如果你有Backup嘅習慣咪唔會發生啲咁嘅情況囉,又或者學你話齋用Android咪得囉,但如果你都係唔Backup嘅話終有一日相同嘅情況都一樣會出現。所以其實個重點都係要有良好嘅Backup習慣。就算你話我blame the victim 我都係咁講㗎啦,今次咪當買個教訓囉,換過角度睇你部6S用到咁耐都算係咁啦。
真係成日壞?? 我仲買咗張大陸嘅microsd嚟做車cam 大鑊
而家仲有
Samsung
LG
呢步邊度係 backup
Backup 係平日做

你依家係 rescue
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞