iphone6s容量滿左,卡死係白蘋果畫面開唔翻機

85 回覆
0 Like 24 Dislike
宜家好多人屋企冇電腦
我嗰部係iPhone7,用到上年年尾,用咗兩年左右咋,但而家係講緊ios寫到咁on9,你試吓打爆部最新出嘅iPhone12,我相信都仲係會咁樣死機
懶撚就比錢, 自動無痛backup
又懶又唔想比錢, 宜家咪冇9曬d資料
ching,我咪認咗我backup得唔密,無咗半年相囉,iPhone呢個系統唔啱我懶人用
咁你下次咪識買icloud lor
依家都已經i12啦,你i6壞撚咗有乜撚咁出奇啊!?直接換機啦屌你個閪
係唔啱又懶又比唔起每月$8,唔係是但一樣都已經無左個問題
換左了 本身打算年尾換 點知頂唔到年尾就死左我d資料啊
gay cook心諗:撚有預你班on9用部電話用6年咩
電子垃圾就拿拿聲dum左佢啦
重衝上黎瀨apple
下,果粉話4s用到依家都唔撚會壞,你一定係andriod 狗,蝗蟲
iOS同An都可以用google photo做backup
你懶,唔肯俾錢用咩系統都冇分別
其實個重點唔係backup唔backup嘅問題,係an機唔會因為爆容量死機,ios從來無俾個呢個警告出嚟,死咗仲要blame返人唔買iCloud係咁㗎啦,iFan你哋係唔係on9到咁都覺得無問題?
又話人部機舊又呢樣嗰樣,咁撚醒攞部最新iPhone12出嚟打爆佢,證明而家已經無呢個問題囉,iFan們
我買左"豆腐備份"俾老婆 (又懶又電腦白痴);
等佢每次叉電時 backup 相
當你知道可以咁玩既時候
就唔敢用公共叉電
用開尿袋、同埋要加個 app
爆storage
個系統會話你知唔夠storage,會開始clear cache, delete app, sync圖片上icloud再delete local copy去free返啲空間出來

好明顯係你係長年累月唔理個warning,仲要係咁影相拍片,用到佢1kb都free唔到出來,最後系統崩潰,仲好話人?

我識用Android機大部份人都唔好影相,又點會爆。加上iPhone使用週期長過Android好多,而且換機又可以full device restore,爆storage既機會大好多
放手 放開所有 彼此更自由
入iCloud呀⋯⋯
個系統寫到無位都仲俾人影相拍片,一定係用家問題
買部新iphone
500mb

無5gb⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞