iphone6s容量滿左,卡死係白蘋果畫面開唔翻機

85 回覆
0 Like 24 Dislike
https://lihkg.com/thread/2000473/page/1 小弟有爬過呢篇文。
我上星期六電話iphone6s無乜位,想Delete相但係delete極都無反應,於是重開機,然後就卡死係開機白色底蘋果畫面,入唔翻IOS

宜家做緊刷機更新, 用itunes試緊更新佢IOS去令佢入得翻去IOS。不過每次跟新極佢都係彈error 14出泥比我。見上面個post巴打話有得睇log,但我唔知邊到睇log,次次都只得error 14呢個訊息。 有無大神試過同樣情況
放棄啦 再救落去只會令佢更痛苦 不如放手俾佢舒服啲離開啦⋯⋯
一年前同一情況,無買iCloud,相total loss,以後唔會再用iPhone
我只係想入去backup翻D資料姐,唉 已經換左新手機但想救翻相
ios有時真係戇鳩,其實係逼你洗錢,不過無計,香港用ios,踩低android先有優越感嘛
我知錯了 宜家日日backup
唔理解點解可以用到滿都唔定期backup 清容量
利申有強迫症
將回憶放響心入面 就等6s伴隨你既回憶去到一個粉紅色既世界啦
delete完唔係即刪, 你要入垃圾桶再刪多次先即時清到空間
每次清500MB左右就繼續用,我蠢。估唔到iphone會有呢D情況
所有電腦野,用到1Mb都無好危險,個系統會運作唔到,下世唔好喇
有google photo
其實呢...你可以裝Google photos App....無限upload, 仲可以delete本機既舊相
經Google photos App仲可以即刻睇返你upload左既圖
有冇試過用Mac機Update
依個bug好耐啦
一重新開機就冇得救
只可以砍掉重練
利申:上一部iphone都係咁
記住啦以後唔好用
用Android啦
插電腦冇反應?
一月出8$又幾貴呀
google出咗新技又撚人要課金
有 入到恢復模式
有啊 error14
插電腦,再係itune del app囉
咪係,an機唔會壞,相永遠喺度
仲要好安全
記憶體都係消耗品,日日都打爆只會加速整壞
就好似人老咗都會有腦退化嘅一日

因為個系統日日都要幫你清咁啲位出嚟再放入去,寫嚟寫去都係嗰啲位。
當某啲位過咗上限,部機就會當個記憶體死咗(有興趣可以睇咩叫Disk SMART)

其實唔係Apple搵唔搵你啲錢嘅問題,而係大家對呢啲嘢唔係好認識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞