iphone6s容量滿左,卡死係白蘋果畫面開唔翻機

85 回覆
0 Like 24 Dislike
將d相同資料backup一份係電腦好難咩
好心就買大d GB數啦
an機嘅相喺sd card度嘛
其實主要係無諗過個系統咁on9啫,我係無咗半年左右嘅相,因為懶backup落電腦,唔夠頻密,當時真係唔知可以用Google Photo做backup,iCloud又爆咗唔想俾錢佢賺

你哋鍾意咪繼續用囉,我話唔用好似得罪咗你班iFan咁,CLS
😭宜家我呢個情況有無機會刷得醒部機,我唔知咩原因error14。見上風post有人話刷百幾次
D 傻鳩次次都係部機唔著果時先話想backup

一早買icloud/用電腦backup 咪冇事

唔係話ifan, 基本上用電子產品就要有呢個mindset
一無知
二孤寒

Google 遲d 都要收錢啦,用得人地d service 就要比錢
Error 14已經冇得救,朋友係Apple Store做日日見唔少人用到容量盡哂,之後白蘋果開唔到機,最後都係Restore 部機
首先你跟返Apple啲指示做先
即係咩換線、重新開機之類
至於入面啲資料應該絕大部份都救唔返
講到an機唔會壞咁,部6s用到而家都算係咁
6s有得用sd卡?
樓主無backup到就預左部機唔會壞架啦,可憐得過比佢發現ios垃撚圾仲有班傻鳩連登仔護航
SD卡我都唔知壞幾多張

有SD卡就要concern多一樣嘢,一般人分分鐘更加冇心機去搞Backup

所以先會有Backup Solution出現
ios d位,系統只係用一個"其他"就形容曬d食位既野
但永世唔知其實係咩食左d位
an唔洗特別搞,真係邊個app食幾多位就寫比你睇
以前試過以前backup完,個"其他"先放番d位出黎
初頭轉ios真係唔慣,想執位都難
所以ios萬撚歲,世界最強電話,16gb夠撚用
古董收藏家
呢個完全係Software issue
只要你restore部機就無事
成件事好明顯係IOS有Bug佢地唔解決
首先,冇買iCloud都會有5GB免費iCloud 所以d 相係唔會total loss嘅,login返iCloud.com搵啦

第二有人話用google photo有無限,據我所知已經冇咗

第三backup落電腦都唔識用Android都係死路一條
抵撚死 6s都唔換
怪邊撚個 電話根本係消耗品黎
用4-5年唔換電話唔係代表你好慳 好節儉
係代表你on9 留意係換電話 唔係換iPhone
長期爆日日剷野係必須要換多d儲存量既機
冇返10-15%空位俾部機同harddisk行
死機唔好賴邊個
ios寫到咁on9都仲要做護主犬,真係好L野,只要喺個容量度預留少少buffer zone夠佢唔會死機就可以解決問題,6、7年前嘅An機因為內置容量細,裝幾隻game後都有裝app裝到爆問題,但從來唔會好似iPhone咁on9死機囉
呢個post真係睇得出大把人Apple俾舊屎叫佢食都仲會講多謝,好L好食
我部IPHONE 16GB都未爆
留意返 an狗真係垃圾
正解, SSD唔好用超過90%原因
佢會做唔到TRIM, 加速死亡
次次del到500mb 都係死
whatsapp d 垃圾group一日都唔止send 500mb o野出o黎比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞