今時今日唔去謝師宴都要俾錢係咪應份?

102 回覆
24 Like 245 Dislike
有強姦無焗賭,做咩要迫人
計我話去酒樓飲茶仲好
斟埋茶跪地比茶班老師飲
一黎夠平 二黎又warm 夠晒謝意
強制性謝師
成日聽到啲人話咩俾幾多心機教幾多年就想講粗口,個個都當啲教畜死嘅
講到好似義教咁 教畜有錢袋架
咁唔滿意就辭職唔好做教畜
唔食飯比咩錢呀 係咪有病架
教書係教畜既責任黎架
幾百蚊都冇唔好學人生存啦
名校就一定要搞
垃圾學校就可選擇啦

利申名校仔
條撚屌都戇尻
如果我有一千蚊喺手, 點解我唔直接請我想多謝既老師
而要同啲仆街教畜平分?
重有, 我要搵同學, 洗撚要本垃圾gradbk?

利申
嗰陣中學去要600, 唔去既400
聽到都覺得唔合理, 一蚊都冇畀+冇去
不過最重要係因為啲中同好撚仆街, 唔想同班撚屌影遺照
毒撚打飛機post
繼續企係"道德高地"頹摺毒啦

利申:當年做搞手,成級同學連老師都滿意又happy, 有人唔去但都冇人唔俾錢
無去無比錢無攞gradbook
你走數佢吹得你脹咩
唔去嘅唔比錢咪搞到去嘅人比嘅錢越嚟越大份

家下共產主義啊?
年經
我間垃圾學校 講明要交謝師宴錢先可以拎畢業證書

我嗰陣d搞手都係咁講
我心諗到時U grad邊有人理中學畢業證書
鳩吹唔見咗HR都唔會問啦

畢業證書都唔緊要, 好多年前聽過有教畜喺study leave前扣起准考證

呢招真係好仆街,恰班中學生唔識嘢
不過如果個學生夠薑話你唔比張證我我就報警搞大佢...
留言個嗰話學生冇份出糧俾老師呢個point都冇撚腦
老師的確係個個月幾皮野落袋唔係做義工喎屌
關邊個出糧乜撚野事
難為咁多傻鳩like 咁又做左所謂既神回

名模啲人不嬲9like
留言個嗰話學生冇份出糧俾老師呢個point都冇撚腦
老師的確係個個月幾皮野落袋唔係做義工喎屌
關邊個出糧乜撚野事
難為咁多傻鳩like 咁又做左所謂既神回

啲人不嬲9like
哈哈哈哈哈
講到好似班老師無出糧教書咁
FB 用嚟積口德嘛。。。無論點講,我地都無義務請老師去。。。就算要請,都自己揀個你中意嘅老師啦,宜家好似捐血咁,血就捐撚左,但就唔知邊個用撚左

咪係囉 要我比錢填數on撚9
利申 現況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞