今時今日唔去謝師宴都要俾錢係咪應份?

102 回覆
24 Like 245 Dislike
我間垃圾學校 講明要交謝師宴錢先可以拎畢業證書

我嗰陣d搞手都係咁講
我心諗到時U grad邊有人理中學畢業證書
鳩吹唔見咗HR都唔會問啦
Gradbook過幾年就會覺得好阻定 何況十幾年
我間垃圾學校 講明要交謝師宴錢先可以拎畢業證書

我嗰陣d搞手都係咁講
我心諗到時U grad邊有人理中學畢業證書
鳩吹唔見咗HR都唔會問啦

我好似都冇攞到張畢業證書
癈事返去攞 覺得中學姐都冇乜所謂 有乜好證明

Agger 名校就話可以打下飛機姐
但最top嘅名校學生通常歸屬感好強,多數都會去
Btw佢地邊有咁大權力,最後咪又會俾
垃撚圾港女
好心啲呀sir miss 又唔係無收人工
憑咩要學生請多謝佢地

成日都撞到你
GRAD BK我學校無
其實中學生冇經濟能力又點請得起班老師
咪又係老豆老母埋單 呢啲所謂謝師宴成件事根本係錯晒
今時今日,唔去謝師宴
都要你俾錢/俾一半錢
你地覺得係咪應份?

應份
話曬老師教足你六年 點都要請佢食

唔應份
垃圾教畜 白攞人工 請你老母

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/05/232907_87557aa4040483d0b8059b3124520fb8.jpg[img]

根據winnie fung 邏輯,
學生應該多謝納稅人而唔係有比足糧既老師

我應該係去多謝政府先
多謝政府推出12年免費教育
其實你走數班搞手都吹你唔漲

利申俾班主任打電話上屋企追數老母話俾返錢會留個好印象俾學校,retake 都有學校收

痴撚線
今時今日,唔去謝師宴
都要你俾錢/俾一半錢
你地覺得係咪應份?

應份

唔應份

條囡被人圍完唔識搏就係自己page 企道德高地

唔去謝師宴等如無禮貌唔感謝老師
又咪比你班搞手攞彩扮一晚大人
表達感謝洗撚去大酒店搞場大龍鳳
臭西
謝師宴應該係放榜先搞
未出成績,點解要多謝

放榜前搞係要話俾學生知,
學生成績好唔好其實唔撚關老師事,
但老師又想enjoy吓班細嘅當自己老竇老母咁錫
成個傻仔咁,
咁咪去囉反正又唔洗錢

講起謝師宴真係火都黎撚埋
食乜撚野可以食到$1500啊
你話有女𥄫都好 仆你個街 半級女仔都係蝗
另外嗰一半 仲有啲係肥西 𥄫條撚咩
班垃圾教畜完全冇教過書
我喺英文堂聽過既Skill就係
如果你唔識做TFNG嗰類題型既話 就全部填晒NG啦
屌你老母垃圾教畜

嘩 你咁撚戇鳩
1500$去謝師宴

拎去同屋企人食左佢好過啦
留言個位on9
唔係話個個老師都唔認真教
但係教我個啲上堂特別鍾意吹水
教bio個位先經典每次上堂至小遲10分鐘
跟住上堂就拎半堂泥講自己啲家事
比佢教咗兩年都係咁撚樣
unun腳一個月袋幾皮
結果比佢搞到要出去補習
係咪好應該佢回水比我
謝師宴比錢冇問題,但係比錢請埋依啲撚樣食飯條氣點都會唔順

利申:除咗bio科科都冇補
講起謝師宴真係火都黎撚埋
食乜撚野可以食到$1500啊
你話有女𥄫都好 仆你個街 半級女仔都係蝗
另外嗰一半 仲有啲係肥西 𥄫條撚咩
班垃圾教畜完全冇教過書
我喺英文堂聽過既Skill就係
如果你唔識做TFNG嗰類題型既話 就全部填晒NG啦
屌你老母垃圾教畜

嘩 你咁撚戇鳩
1500$去謝師宴

拎去同屋企人食左佢好過啦

呢句真
請阿爸阿媽唔好
今時今日,唔去謝師宴
都要你俾錢/俾一半錢
你地覺得係咪應份?

應份

唔應份

條囡被人圍完唔識搏就係自己page 企道德高地

唔去謝師宴等如無禮貌唔感謝老師
又咪比你班搞手攞彩扮一晚大人
表達感謝洗撚去大酒店搞場大龍鳳
臭西

唔讚成哂咁多錢搞咁既野
但唔好講到搞手攞彩咁
學校要學生搞 就要搵人去搞
你估搞手好開心
年經
李克強:一早應該請你屋企食餐飯啦
我母校搞手會出financial plan,唔去嘅同學跟返個plan 夾返請老師舊錢就得
最尾搞完會出report ,多退少補
可以做到咁均真嘅,我覺得可以俾
如果係俾得唔清唔楚嘅,可以慳返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞