今時今日唔去謝師宴都要俾錢係咪應份?

102 回覆
24 Like 245 Dislike
今時今日,唔去謝師宴
都要你俾錢/俾一半錢
你地覺得係咪應份?

應份
話曬老師教足你六年 點都要請佢食

唔應份
垃圾教畜 白攞人工 請你老母

又唔見大學有謝師宴
搭單問:我地學校諗住去酒店搞謝師宴
咁每人連埋送禮物畀老師應該六舊水到
問題就黎喇,班入面啲毒撚個個話唔去唔交錢
佢地話同去旅行撞左(佢地長洲都唔去點會去旅行,明顯係大話黎)
因為我係搞手黎,我想問應該點逼佢地交錢

呢個咪之前果個俾人屌到仆街既post
佢地話同去旅行撞左(佢地長洲都唔去點會去旅行,明顯係大話黎)

你自已俾埋啦屌你老母
垃圾 Gradbk dump 咗佢啦

唔稀罕
又唔一定教畜嘅, 你唔畀其實冇人迫到你

你自已俾埋啦屌你老母

啱啊 迫人俾錢知唔知醜
我代你去啦,可以幫你比全數
Pm
我代你去啦,可以幫你比全數
Pm

唔係我黎 你去名校Secret搵
謝師宴應該係放榜先搞
未出成績,點解要多謝
謝師宴應該係放榜先搞
未出成績,點解要多謝

放榜前搞係要話俾學生知,
學生成績好唔好其實唔撚關老師事,
但老師又想enjoy吓班細嘅當自己老竇老母咁錫
成個傻仔咁,
咁咪去囉反正又唔洗錢
留言個嗰話學生冇份出糧俾老師呢個point都冇撚腦
老師的確係個個月幾皮野落袋唔係做義工喎屌
關邊個出糧乜撚野事
難為咁多傻鳩like 咁又做左所謂既神回
講起謝師宴真係火都黎撚埋
食乜撚野可以食到$1500啊
你話有女𥄫都好 仆你個街 半級女仔都係蝗
另外嗰一半 仲有啲係肥西 𥄫條撚咩
班垃圾教畜完全冇教過書
我喺英文堂聽過既Skill就係
如果你唔識做TFNG嗰類題型既話 就全部填晒NG啦
屌你老母垃圾教畜
今時今日,唔去謝師宴
都要你俾錢/俾一半錢
你地覺得係咪應份?

應份
話曬老師教足你六年 點都要請佢食

唔應份
垃圾教畜 白攞人工 請你老母

根據winnie fung 邏輯,
學生應該多謝納稅人而唔係有比足糧既老師
講起謝師宴真係火都黎撚埋
食乜撚野可以食到$1500啊
你話有女𥄫都好 仆你個街 半級女仔都係蝗
另外嗰一半 仲有啲係肥西 𥄫條撚咩
班垃圾教畜完全冇教過書
我喺英文堂聽過既Skill就係
如果你唔識做TFNG嗰類題型既話 就全部填晒NG啦
屌你老母垃圾教畜

痴撚線
仲衰過數學MC撞曬C
先唔講應唔應該請
個Comment 都幾冇point 下
首先假定d老師好俾之機教同學生好想要本grad book
仲要話學生冇直接俾過錢老師所以要請,而家問題係d老師有收過錢吖嘛,仲要薪高糧準
有樣嘢叫公民福利
去睇急症嗰一百夠唔係直接俾d醫生護士啦,唔見你出院請全醫院食飯
況且呢個福利唔係白攞,d學生父母要交税,學生grad左做野又要交
其實你走數班搞手都吹你唔漲

利申俾班主任打電話上屋企追數老母話俾返錢會留個好印象俾學校,retake 都有學校收
我間垃圾學校 講明要交謝師宴錢先可以拎畢業證書
當年走數但照去食

痴撚線
當年冇去冇比完全冇人追
留言個嗰話學生冇份出糧俾老師呢個point都冇撚腦
老師的確係個個月幾皮野落袋唔係做義工喎屌
關邊個出糧乜撚野事
難為咁多傻鳩like 咁又做左所謂既神回

Agger
仲要講到好似好有道理咁

講真行行都辛苦壓力大
教師係辛苦得嚟多假又薪高糧準
加上一半以上老師都係做授課員多過傳道授業解惑
唔覺得有需要過份吹奏佢地

痴撚線

痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞