今時今日唔去謝師宴都要俾錢係咪應份?

102 回覆
24 Like 245 Dislike
講起Grad book ,我諗起舊年如果要買就俾$80。我嗰時冇俾錢買到,本嘢係Grad din嗰陣攞,要tick名攞.... 神奇事岀現了,竟然係有唔少人俾左錢但冇拎到貨,搞到個設計嘅同學行埋嚟同我講:「啱洗就拎返本,我唔想拎走。。。」突然覺得自己賺撚左
講起Grad book ,我諗起舊年如果要買就俾$80。我嗰時冇俾錢買到,本嘢係Grad din嗰陣攞,要tick名攞.... 神奇事岀現了,竟然係有唔少人俾左錢但冇拎到貨,搞到個設計嘅同學行埋嚟同我講:「啱洗就拎返本,我唔想拎走。。。」突然覺得自己賺撚左

跟本就冇乜人想要gradbk
我學校唔強逼參身graddin,
但gradbk就逼鳩我買
食飯冇咩所謂除咗唔想請某幾個濕鳩老師之外
但係本gradbk咪又係擺
又呢

年年都要問,但年年都係一邊屌一邊比錢

上面比1500蚊咁誇張,食乜野一位1500
年經

真係年年都有人講
我母校搞手會出financial plan,唔去嘅同學跟返個plan 夾返請老師舊錢就得
最尾搞完會出report ,多退少補
可以做到咁均真嘅,我覺得可以俾
如果係俾得唔清唔楚嘅,可以慳返

唔係均真就合理
唔去唔俾錢其實無咩問題
當年無去
搞手個班on99
問我班講話係會展搞好唔好 不過另外兩班都okay左 姐係過左半數 點知後尾問返原來佢班班都咁講
嬲嬲地唔撚去 你自己圍爐玩飽佢一蚊都無比過
5 6百蚊我成班同學拎出黎唱k請埋老師唔好
係有心嘅洗乜呢啲嘢
年經
年經

真係年年都有人講

好笑
我嗰度成$600,屌你老母,仲想屈鳩我做cam man
我母校搞手會出financial plan,唔去嘅同學跟返個plan 夾返請老師舊錢就得

唔係均真就合理
唔去唔俾錢其實無咩問題

可能教我地啲老師都好好啦,當年又真係無諗過呢個問題
因為就算唔去嘅,都覺得啲老師扺請

唔係均真就合理
唔去唔俾錢其實無咩問題

可能教我地啲老師都好好啦,當年又真係無諗過呢個問題
因為就算唔去嘅,都覺得啲老師扺請

收幾萬人工教你地都貪學生呢一餐
我覺得每人親手寫張卡俾老師,佢地仲開心。
而家啲謝師宴搞到fashion show 咁,都唔係謝師嘅。
唔去都要出錢
你要出頭要我出錢
大佬啊 你唔好用自己心態套落人地到啦
唔係個個同你一樣想法
最撚憎要俾錢班仆街圍威喂
當年我班無人攪
有咩所謂
呀sir一年教十幾班
你地只係佢地生命既過客
食飯都算 又大酒店有咁貴整咁貴
你老味個個都有錢?
去到又比你班攪手出頭
想扮大人啫 日後大把機會啦
當年畀幾舊水去食垃圾
個年成班大部分人無去,同埋淨係夾禮物錢之後再約人請老師食飯,其實老師自己都話唔鍾意去grad din
我覺得要比 但一半好似太多
唔去又唔想俾錢可以點做?
報警受唔受理?
謝師宴其實應該喺學校禮堂搞到會,洗乜去酒店,根本嘥錢。有心請老師食飯係唔需要花費咁貴。完。
垃圾 Gradbk dump 咗佢啦

掉撚左垃圾桶十世啦
邊個稀罕呢本垃圾
所謂回憶都唔係靠呢本野啦
係深刻既 自己記啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞