(長文慎入)眾籌-八個月大貓貓需要眾籌手術費

142 回覆
16 Like 183 Dislike
以前無理財概念 經一事蔡一智 今後會多多儲錢
我想知點解要幫你比你自己隻貓嘅醫藥費 咁以後我養動物冇錢係咪又可以上黎叫人幫我比 好心你咁撚窮就咪收養啦 8萬都拎唔到出黎自己都未搞得掂 都唔知你呢d人個腦裝咩
想拎人地錢唔還咪出聲囉, 使乜講咁多廢話

認真, 好多人既父母仔女親人智障傷殘失去自理能力工作能力又窮又冇錢都好慘都需要眾籌, 幾時輪到你隻貓?
串成咁都有人磅水
認真 唔見得有呢啲眾籌嘅話你會去幫手 到時都只會講返一樣嘅說話:窮撚唔好生仔/智障嘅就唔好生出黎害左個小朋友 係到鬧嘅 一開始對件事就有bias 就算已經講到明借好錢都要繼續追擊

無錯 有人覺得人嘅命係最高端 但都有人覺得動物嘅性命一樣重要 無話輪唔輪到任何一樣
唔知你地係現實生活中過得太安逸先認為咁樣都係串嘴 宜家只係以事論事 從來無話過你地無道理 睇到你地回應都有作出行動借錢 你地覺得唔值得/係呃人嘅大可旁觀比建議 只係你地有無必要咁惡言相向 叫人死全家?話動物嘅命就唔值得?你地點對人人地咪點樣對返你地 有無諗過你地呢啲惡言惡語同樣咁串?
死乞兒,冇錢又要學人養
你條賤種仲咁撚串,咁多人死唔撚見你死
黑警死先
我希望貓安好但樓主快撚啲死
係都捐比手足啦
捐比你D父母仔女親人智障傷殘失去自理能力工作能力又窮又冇錢都好慘咩

利申連登LOGIC
樓主,明你既感受
上連登勿認真
好似之前睇一個捉貓POST就一堆人衝出黎話貓要有人同等地位/流浪貓應該有自由有貓權唔應該比人收養,係咁屌柒D養貓既人;到呢個POST就一堆人話貓冇得同人比,你死你事
雖然話呢兩批人未必係同一批人,但兩個POST可以咁兩極化都幾好笑之前屌柒人養貓「貓有貓權」果班到左呢個POST就潛晒水

雖然你理財不慎真係抵屌既,同埋唔應該下下諗要人幫

你隻貓好可愛,唔好放棄佢
一定大步纜過
我都要眾籌買ps5
錢真係易呃
養之前就應該諗清楚自己財務狀況
要預左有咁既情況點解決
而唔係到真係有事就上黎眾籌
況且我唔覺得眾籌係一個好方法
你收撚皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞