(長文慎入)眾籌-八個月大貓貓需要眾籌手術費

142 回覆
16 Like 183 Dislike
On99
無錢咪撚學人養啦
同啲窮人生仔一樣咁仆街
比錢你我點解唔比錢幫手足
仲以為你話警世冇錢唔好養寵愛
真心定假
呢種冇腦黃言論真係令人好反感
貓我無份養 錢就要我俾?樓主你訓撚醒未
無錢醫就不如俾佢早日投胎
下世遇到個有能力養到佢ge主人好過la
隻貓遇著你真係慘
d人眾籌又係咪話:女我無份屌/父愛母愛我無份享受,錢就要我比?
用自私心態去諗無私行為真係雞同鴨講,算吧啦

如果你話動物係比唔上人既,ok召喚連登「貓權撚」捉流浪貓比好生活佢就係度嘈話唔尊重隻貓隻貓都有貓權,貓要同人一樣享有同樣權利……呢d幫貓post又唔見晒人既?@家畜世界
幾皮野自己借邦民分12個月先6000幾一個月,仲可以分36個月
自己唔想還就諗住搞眾籌,將自己養寵物要負嘅責任推比其他人。仲有你話咩朋友靠唔住,見到呢句仲有邊個會真係幫你,你班朋友都唔係老馮要幫你啦,比著我係你D friend絕埋交啦

仲有睇埋你隻貓嘅IG,完全覺得你係唔抵幫
講到自己好負責任,求人仲要串77
希望領養代替購買,但應該都難批
https://lih.kg/2277288

早排先有個 on9 仔比人屌到飛天都仲要養
同樓主一樣
串撚到,幫你係人情,唔幫你係道理
好聲好氣咪算
硬係要咁閪
認真講 養佢嘅第一日開始就係你嘅責任
其他人完全無需要幫你
你出去借錢都要自己搞掂佢
如果係流浪貓狗又唔同講法
cityu出哂名為咗俾啲實習醫生拎經驗
亂咁水鳩人咩都要開刀又驗呢樣驗果樣
搵過間正常啲獸醫睇下先啦
加油啦樓主 放上連登一定比人圍插架啦

試唔試下睇NPV,價錢親民D
不過醫生可唔可靠就唔知了(之前睇開果個好似唔係度)
多謝你真心為貓好
但你咁嘅態度 可能轉個新acc開新post好啲
事咩實,依家兩樣野係天秤度架?幫到A就幫唔到B?我幫手足就幫唔到貓?一定要所有資源100%投放比手足先得架?
舉例,如果有人拎1萬蚊出黎捐7千比手足捐3千比貓
1個人拎3千蚊出黎100%比晒手足
你又會支持邊個?

講咁多係想問點解要非黑即白?
成日係D捐款留言(唔只貓貓狗狗)都見到有人衝出黎話:不如捐比手足 覺得上晒腦好痴線
送條link比大家
佢話借錢先係最後選擇
最好就大家送啲錢比佢洗下先
https://www.facebook.com/groups/catiscattemp/permalink/376810326758474/

8萬都冇學咩人養寵物 
養寵物當玩
分你老母咩
話明眾籌梗係想唔洗還
借錢先係最後選擇

講白D就係
有得揀都唔會自己攬上身
佢仲好意思話其他人唔負責任
其實佢係咪真係養貓都無人知
法庭外貨俾手足好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞