(長文慎入)眾籌-八個月大貓貓需要眾籌手術費

142 回覆
16 Like 183 Dislike
佢set左public
邊條蠢西7000 蚊助養樓主
真人版養乞丐
比負皮果d唔該課金
唔好咁撚多野講
好快就會出現中國式貓乞丐
係到一次過回應各位

今次係我地無深思熟慮 第一次面對呢個金錢嘅負擔 第一下無諗過可以借錢 因為無試過 而見過之前嘅眾籌就想有心人可以幫幫手 真係助長左呢個歪風 其實各位巴絲講完之後我地已經開始去銀行借錢 宜家已經分別借夠手術費 金錢問題已經解決 下次再有都知道點樣應付

至於有巴絲話回應好串 畢竟文字唔係錄音 無語氣睇得出 任何人都有自己嘅詮釋方法 所以覺得有任何語氣上面態度上黎唔好嘅 唔好意思 日後會改善

多謝各位mon po到宜家
窮就咪撚學人養寵物啦廢閪

你害撚死隻貓呀 跳樓死撚左佢吧啦
有無諗過還返啲錢俾人?
成日話生命無價 其實就每條生命都會拎個枰磅下先
你話你問fd借咗一輪都冇乜人理
喂咁梗係啦
一嚟呢兩年經濟點大家有眼見
二嚟講得難聽啲 只係隻貓嚟 仲要養得八個月貨仔 如果你話係你或者父母有病 我相信fd點都會肯拎三兩千岀嚟應個急

貓係你要養嘅 負責任嗰個理應係你
借fd錢借唔到 問銀行借咗未?賣咗遊戲機iPad波鞋figure之類嘅貴價野未?未吖嘛
開口就問網絡上嘅人眾籌 借人錢都話有得追下數 眾籌就比完冇回頭 仲要大把騙案有版睇

一隻普通嘅貓仔使成萬萬聲 如果籌錢買下貓糧狗糧過冬衫仔 甚至少少湯藥費幫貓場狗場 我諗上面啲留言都唔會咁難聽 一隻貓做個手術要九萬 做完有乜手尾分分鐘又九萬 佢係主人心中係寶 係外人眼中就係草
咁易就要去死?

最後個句明了明了
加油
連登唔係個好平台
但係你都要理解呢度人四面八方黎
個個對錢對毛觀念唔同
你搵天下貓貓,會有人share your feel
紀念自己隻貓而捐,咁合理過喺連登籌
樓主:多謝晒咁多位義助貓貓(估唔到我炒輸孖展平倉,上網扮下女人就有人俾錢
乞夠錢再上番水串翻兩句
啲狗話眾籌=洗黑錢
樓主準備好同毒品調查科解釋未?

btw, 第一時間竟然係上連登眾籌
連登仔又贏
夠係因為問左銀行借錢 已經無再收任何款項 多謝你咁關心
你係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞