2020叱咤我最喜愛討論 (2)

694 回覆
15 Like 7 Dislike
周爸爸果首真係唔多覺眼
佢靜左成年 真係冇聽過
漫長 - 上年年尾嘅歌, 而且同未來見有一段距離

All We Have is Now - 典型嘅小明治癒系歌曲, 冇乜好眼前一亮嘅感覺

時間的初衷 - 係今個月嘅歌, 好靠鐵票
formula係:
fans base 人數 X my903 acc數

反映瘋狂程度某程度上都正確嘅
電影12月上得成就爆得起,依家嘅結果好正常
CM嗰邊有人話今年係第一年叱咤最喜愛歌曲五強無女歌手
講真時間的初衷一啲都唔hit
你睇mv view數就知
5萬view都唔過
係tonick周爸爸啲fans推上黎姐
咁點解銀河入到
時間的初衷
以佢本身fans base
如果再喺連登&fb啲大gp出post推廣下
五強必入啦

不過算
咁做肯定畀班專業評審話搞死樂壇
以後邊個都要高呼黑警死全家先有資格出歌
單春換轉今年出道應該俾黃衛兵咬死出一首歌就收皮
你要幫林家謙同一人之境拉票完全冇問題
唔撐鄭中基同My Only One都完全冇問題
但係我係好奇點解閣下會有「鄭中基果首唔係唔好 但首歌整出黎擺明玩票性質」嘅諗法?
就同你講藍黃
而家五強點都唔係藍屍先啦
黃衛兵咁都唔滿意
Tommy杜狗出歌都入五強就啱你哋心水
今年已經撥亂反正啦
黃圈冇再污染純正嘅本土樂壇
你仲有乜唔滿意
其實一直都冇話要有政治立場先出得歌
只係我覺得班黄衛兵成日話要搞黄色音樂圈但又唔覺佢哋撐班表明立場既歌手
剩係識日日屌邊個係咪黄好似supper咁
All in 家謙
一人之境
上面有人唔妥好撚黃嘅歌手入唔到五強喎
如果你係黃又出到首大熱嘅怕乜冇人投
唔好唔記得上年人話最後一個禮拜先派台都訓住贏到
今年首all we have is now唔hit咪輸囉
有可能係
咁都要出到好作品先得架
RB係黃又出到未來見咪破紀錄兩年入五強
今年I隻碟冇一首hit咪輸
就係咁簡單
岩呀
只係最喜愛歌曲不嬲係睇fans base
如果你話ian姜b首歌hit咁其實jer首歌咪仲hit
根本入唔入到就唔係睇hit既程度
睇有幾多人肯投姐
mami一吹雞就全面退場首歌冇再入圍過都幾癲
水刑out咗
全力投一人之境
Hit唔hit既野睇人肯唔肯關注架姐
當黄圈既人都唔會關注咁就好難怪mirror啲鐵粉可以推幾首入十強
正路應該係 銀河維修員vs 一人之境,維修員贏面好大 今年最hit 的歌
因為中基哥近年已經算係淡出樂壇
呢首歌既誕生純粹為劇而分享
所以我覺得呢個獎更值得谷比一個有音樂才華既後起之秀
我個人黎講對Ronald係有好感
my only one我歌單都有入到
但兩者取其一我更傾向一人之謙
認真分析
依家成個黃絲圈氣氛太差
連表態意欲都冇乜
更加唔好話理埋叱咤投票呢啲sidetrack 嘢
直頭係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞