信和偽黃店infinity老闆性搔擾女員工

525 回覆
1442 Like 38 Dislike
借acc,第一次開post,請見諒
我之前喺呢間自稱黃店返parttime,老細有兩間鋪,兩間都喺信和最高嗰層,一間叫infinity,一間叫852ganggang,麻煩呼籲身邊朋友唔好再幫襯,亦唔好去做parttime俾人摸蝕曬
以下係整合咗嘅黑暗醜惡料:

1. 性搔擾
嗰陣會返呢度係因為買買下嘢老細突然問有冇興趣嚟幫佢手,等錢洗嘅我就咁應承咗。之後有同老細傾過計,佢會send好多心心emoji,一開頭我以為佢只係比較熱情,但係真正返工就知咩料。佢會借d咦一路講嘢係咁掂我手上臂,明明唔係坐得好近都要伸隻手過嚟掂,講講下嘢會係咁撩我d頭髮(我長頭髮),又摸我個頭,有幾次食飯除咗口罩仲要摸我塊面。以上係每。次。返。工。都。會。發。生。唔係一次半次。後嚟我觀測到,原來所有其他parttime佢都會咁掂,有d會屌返佢轉頭,佢就收斂咗,當下唔敢出聲嘅(例如我)就會變本加厲。有次有個parttime著咗對新鞋返工,佢竟然捉住個parttime腳腕話佢隻鞋靚。之後先知道,原來佢慣常請d客做parttime,全部後生女,得佢係男,佢有次提過話「自己做老闆請人就唔怕掂到d女會嘈」,宜家諗返起好心寒。

除咗身體接觸,啱啱都提過有信息溝通,我初時擺咗佢入摯友,因為我個人習慣係普通story po文宣,摯友先po生活嘢,跟住佢就不停用各式各樣嘅心心emoji嚟覆我d story。有次同朋友去玩po咗張相,佢竟然回覆我直接叫我send自己上半身嘅相俾佢,我真係呆咗唔知俾咩反應。之後朋友咁啱要去舖頭買嘢,我陪佢去,當時已經著住件外套,老細竟然叫我除咗件外套,仲要講咗幾次。講講下嘢,明明隔住兩米距離,佢突然起身走過嚟當住我朋友面撩我d頭髮,我當時即刻縮開,但係無奈都係避唔到,朋友嬲到仆街,買完就即刻走咗。之後,佢仍然有繼續send d心心嚟。

2. 賣淘寶貨
舖頭賣好多電子產品,最好賣係一隻藍牙耳機,叫songx,之後同事係淘寶見到同款。其實d貨嘅包裝d英文串錯曬,文法又鬼五馬六咁已經知咩事,起碼一定唔會係正貨。

舖頭仲有賣電子煙,老細主動同d客講係韓國同台灣牌子,但係其實一喺google search已經見到係支那公司支那製,佢好堅持唔俾包裝盒d客,話唔想d客可以賣返出去,但係其實根本就係驚d客見到個盒大大隻字寫住「深圳製造」。佢呃人吸週期元素表落肺...

3. 偽黃
呢個係一個嚴重嘅指控。藍絲行為多到數唔曬,我盡列:
-入咗黃店list,屌話要俾錢先入到
-話文宣設計樣衰,之前中秋有手足好有心送過一串文宣燈籠仔,佢屌個設計樣衰,跟住直接丟咗
-同另一個黃老闆睇示威片段,佢特登拍低示威者俾佢個警察老友睇,個警察老友都周不時會嚟鋪頭
-10月1日全民罷工日,佢拒絕罷工
-彌敦道打到仆街,佢喺信和影住,一路話前線收咗錢先衝到咁前,一路屌話打仗搞到佢冇生意做
-極殷勤地用普通話serve大陸客

首先多謝大家睇到呢度。
第二,
香港人,生性喇,幫我推撚爆呢條仆街!!!

改個名 全部黃店都適用
最精景嗰句 有人口講一定係班黃絲收咗錢搞事
咁耐以嚟真係好多入偽黃list都係呢個原因 真心無敵

最後 多謝大家睇到呢度
Lm
10月1係全民罷工日
《突發!信和偽黃老闆首度開腔回應》
https://lih.kg/2303692
有錢就告9佢
冇錢就搞大搞臭佢
樓主一定好正
口講無憑 證據呢?
當面講嘅嘢同發生嘅嘢原諒我好難錄到片,但係成間鋪嘅人都見到
其實呢間舖係邊個位置?
次次去信和都無留意舖名
ok 信你
852ganggang

infinity就喺852ganggang嘅右手邊轉彎
個撚樣係咩呀?
快撚d出樣啦
佢好易認

舖頭ig

佢呢兩日已經改過一次名,請大家認logo
似係堅料喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞