美國 H1B working visa

90 回覆
1 Like 7 Dislike
結婚留低得唔得?H1B dependent?
Dependent要申請H4 同需要interview
重要唔知成唔成功
達 喺度嗎?
如果你做咗一年 佢先肯幫你申請
咁係咪即係如果你第1次抽唔中 第2次都抽唔中 就冇得再抽?
是 但唔中的話我當時諗住3年opt後讀master 之後又可以嚟多3年opt繼續抽
咁好似唔係咁好 抽少一次

咁依家仲有冇打算讀master?
而家準備申請綠卡master遲啲再算
要記得我當年係無英國澳洲加拿大呢三個option 一係留喺美國一係返香港 咁我死狗都抽啦
而家唔同 上加拿大讀個master留低多左個option
咁梗係死狗都抽
但其實多唔多地方可以你未滿一年就幫你搞H1B?🤔

big tech多數肯幫你 讀stem會有優勢 唔係stem一般無咁樂意幫你抽 但都有成功例子
巴絲重喺咪到
嚟緊我都讀medical related嘅科
喺到呀 期限前搵到工
讀咩
我係Epidemiology, Clinical Research
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞