(啟示書院) 改名 (現代持續教育中心) 後, 準備呃人? 各位DSE考生, 請小心!

171 回覆
61 Like 0 Dislike
如果, 當時話一年就可以有基礎文憑同高級文憑學歷呢?

咁樣算唔算呃人?
SHAPE SCOPE 嗰時海外大學都差唔多廢
根本就睇中而家學位需求之大
push
依間野由會考做到依家都出晒名,想升學既,冇5條2就去讀毅進,有就讀ASSO/HD,想易升學既讀IVE/HKCC 工程科,GPA過3就入得番大學,例如理大飛機工程,城大材料工程,收分好低,努力小小,有3.3以上可以考慮科大ee,環境工程,工業工程。

依家升學比以前易左好多,至要揀啱院校同課程,大部份人都可以入番大學。以工程為例,HKU,UST senior entry 係唔洗中英3,連ielts都唔洗考,對ASSO/HD中英比較弱學生好寛鬆。

樓主你講既經歷,相信10個讀過既,有9個都有以上感受,雖然上連連登勿認真,但係對依間野,根本無需要搵打手攻擊,或借刀。除左sell 佢課程有錢分既人,根本唔多人會唱好依間野。以依間野既師資,升學前景,職業導向等方面都比市場上其他自資院校差太遠,點會有打手專登帶風向去攻擊依間野?相反,收左錢誤導入世未深既學生機會一定大好多。

樓主唔洗太介意,你知道自己中左伏係一件好事,希望其他DSE生唔好比依間野營銷手法同所謂既升學願景,去入讀依間好大機會浪費錢同時間既學店。
因為之前交報名表, 需要身份證號碼
ive=vtc

其實已經係半個政府
EAPP
指大
點樣報俾蘋果日報知好?
最好搵埋區議員搞搞佢!

不過搵唔到確實證據
咁樣係算
打手就係同類學店爭生意
同埋升大學易左係真但都視乎讀咩科 通常上去都係工程科同護理科 呢幾年都多商科升到不過升非三大
利申:讀呢間 覺得讀嘅野同張cert都冇問題 有問題係啲salesperson
你可以做到嘅係搵返handle你嗰個student helper嘈先
不過我最唔明嘅係其實正常中六學生都知一年冇可能讀齊hd同fd,fd上外國adhd快則都至少兩年幾,fd上香港hdasso都三年,樓主我唔係想批鬥你但我真係唔明呢點
BTW 如果佢為左收生而講大話呃你 有證據我建議告9佢 同埋唔好放佢上連登住 咁樣佢就會驚就會走 你反而咩仇都報唔到
之前報名, 有畀身份證號碼, 咁可以點?
有冇比錢先
淨係畀咗報名費同留位費!
入學仲要畀多萬幾蚊, 嗰一個我冇畀
留位費問佢可唔可以退返 如果要收行政費比佢扣 但報名費唔知收唔收得返
唔想讀唔好交
咁呢個你比左就算因為好多院校都收個人資料
其他院校會唔會畀副本?
啱啱睇過 大部份都要交 有啲申請時交 有啲取錄後交 視乎個別院校安排
你唔放心可以睇睇唔同院校入學申請
身份證副本喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞