自己一個食飯好撚正

528 回覆
4772 Like 41 Dislike
宜家疫情仲唔駛搭枱
逃離同事呢樣真
邊食邊㩒下電話不知幾爽
喺金鐘自己一個食lunch
可以去政總草地
個環境幾好,一啲都唔覺得慘
同埋都唔少人喺自己食,唔會odd ,反而餐廳比較少見自己一個食,所以都喺去草地好過

不過近排先開始返金鐘,所以唔知夏天會唔會好熱
唔撚合群,樓主好快比同事杯到死亡
有蚊喎,點食
我係因為無人約所以先自己食
等啲濕鳩同事等十世都出唔到門口
又無乜好講,點解要一齊食
之前試過每星期固定會揾一日自己出去食
真心好正
短暫逃離 講得太中

利申 開始唔後生 同同事食都開心但一個食係另一回事
公司 manager 同事都好好 不過總會想自己靜下

陪同事食飯要講嘢;唔講嘢會好老尷

而我我就只係想靜靜地享受食飯嘅時間
其實寂寞

就如自己一個吃三哥
呢家可以借限聚自己一個人食好爽
同同事食飯即係每日working hour多至少1個鐘
一星期就5個鐘
一個月當返22日即係22個鐘
當每日返10個鐘工
即係一年就返多26日工
當你一世人要返40年工
無端肯你返多咗兩年幾接近3年
其實唔關事㗎喎,最緊要做嘢能力正常咪得
Pmed
讀書嗰陣會好想同朋友食
依家返工就中意自己食
我自己唔會睇得咁重,食個飯都影響工作,真心好無謂。
做野還做野,無論同個人關係點,我都係合理分配返啲工作。唔會話同我熟就做少啲。

人地約我,我都係跟心情,唔想食咪照直講,話想一個人食,或者有野做,唔好講大話就冇問題。如果驚撞到,或者去啲遠啲、好full既餐廳囉。

同埋其實人地都未必想成班人日日一齊食,都係慣左,唔夠膽離群。
自己一個食,想食乜就乜,永遠唔會有D撚樣話你大食,幾開心仔
之前喺天水圍出SITE,一條友做野,一條友食飯,
去樂湖刀削麵食完大腸刀削麵唔夠喉,再去天天燒鵝皇整碟鵝脾飯,幾撚滿足,一舊水,好撚過同你班仆街去打卡,去食韓國野有條阿婆喺你面前整個公仔麵加2塊肉收我$150,屌你老母!!!!!!!!!!!!
香港其實唔入流
日本興左食廁所飯好耐
其實睇你喺office 有冇朋友姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞