自己一個食飯好撚正

528 回覆
4772 Like 41 Dislike
慣左自己食好多年
同人食好似無得抖咁,佢未食完又要等佢
之後想去買d野都要同佢交代
屌你老母啦!你就怪
真同同事食個個玩電話有時格硬搵嘢講好老尷
以前返工讀書 ,都唔想一個人食飯
因為好悶想吹水 而特登揾人。
怕俾同事同學撞到會諗 自己係咪冇朋友, 尷尬,冇臉。

不過依家算鳩數,為生存而生存。
我都鐘意
學校又冇乜朋友
試過一齊食又搭唔到嘴
尷尷尬尬咁,又要食貴野
自己食舒服好多
最主要係揾平野食唔洗睇人眼光
自從要湊住個新同事就冇試過一個人食飯
笑撚死乜logic
公司半個同路人都無
自己一個食咗成年lu~
好自由自在 想去邊食都得
係,屌那星

一班人OR幾條友食
呢樣又唔撚食,
個樣又唔撚食得

男女朋友除外,因為理論上要知對方有咩唔食得

屌那媽,我地返工得1個鐘食飯

行路,等LIFT
屌那星都無左20分鐘
重ON99咁諗食乜

屌佢老母我都食撚完飯飲埋水打十幾分鐘遊戲啦都ON99

利申:有返工既毒撚
獨撚食飯係好撚工
不過有時都會羨慕人地可以一齊食飯
但真正好既朋友/男女朋友呢啲可遇不可求
勉強無幸福

祝天下單身狗/獨撚都可以搵到自己既幸福

加油
自己食最唔使煩
又唔使就人
平日已經要就屋企人就朋友就女
休息梗係自己話事最好

不過缺點係難發現新既好野食,同埋難同同事變fd少少(聽少左是非)
以前唔鐘意
但愈大愈享受自己一個食飯,連放假朋友約都未必會應承

利申 絲 老年
自己食先易試唔同餐廳,同同事食分分鐘食死佢哋食開嗰啲
自己一個食飯係好爽
唔使等成班人諗一輪先決定到食邊間,等位又快好多,重點係嗰一個鐘有得自己清靜一下
試過兩三次同班八婆同事食飯,要聽佢哋講大半個鐘是非,唔回應又嫌我扮高鬥唔埋堆,仲一句句得埋嚟,真係貼錢買難受
之後為咗慳錢,帶飯食,食完落去行陣街再番office
之後有夾嘅同事先間唔時一齊出去食下飯
平時有一個飯腳 佢放假 就會特登搵間遠啲既去食
可以唔洗撞到同事 又可以玩下手機
自己食先正 想食咩就食咩 幾點食就走食
人多又要排隊 又要等佢地做曬野未
試過等撚完個半鐘條友先至話唔去
我次次都9up係有銀行野搞
真係好唔想一齊食飯
最憎同唔熟嘅同事一齊食
無話題好撚尷尬
有無得講多少少?
我都係,最憎同同事一齊食,自己靜下抖下好過,同同事講極都係無內容既廢話,都唔知為乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞