歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (54) 愛好和平的交流區

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我諗住買 GSI gt65 同funtec 0.15

Hiqpart已買唔到
幾好用
想問下 想玩下舊化 上網見有人噴完消光再用mr hobby wct102 抹mr hobby舊化液 乜唔會抹埋個層消光既咩?

如果我用giga t-06 開既消光 wct102 又唔會抹走埋層消光?
t-06 會抺走曬所有

如果係唔同 性質嘅油 就唔會溶

e.g t-06 for 最底個色 上面一律要水性or琺瑯

跟youtube玩廢物利用,但手油完d色麻麻,聽日消光完再玩
岩岩買左支gaia ex10 消光,請問應該要噴幾厚?同埋係咪會溶左雙星滲線?
ex10個效果好明顯,正常噴均就可以
以前姐
暫時都係得果D 19 三國係中國整姐
咁giga既 05 係未同 hobby 既wct102 一同一樣野黎?
上網睇過佢地都係溶琺瑯油
想問有冇人知個啲超聲波洗眼鏡個啲機 夠唔夠力洗件同開油樽 土地問題想買部細細地
夠有突,不過要小心d 膠會比d thinner / cleaner 拿爆
想問呢款油邊到有得買 唔該
唔該你先 我見啲人講watt數越大越好 本身擔心20w夠唔夠 見好多模型用都40幾50w
想問下咁多位巴打。話說整緊rg sazai,想噴金屬紅。但係發現原來本身部機有兩隻紅色,想問下用咩油溝先溝到深紅/淺紅?暫時淨係有支mdo透明紅色
PM同YM有
用底色黎分
黑鐵/普通鐵
比較易既方法就係金色發色層 > 透明紅、銀色發色層 > 透明紅,咁你就可以做到兩隻有色差既金屬紅色,不過你噴之前最好用D匙試左色先
一係就上完金色之後用唔同既透明紅,好似GAIA咁已經有出兩隻透明紅色

睇左咁多頁都冇人嘈交既
失望⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞