美玩討論區(34)2020最後一個POST

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係 想mafex出怪獸 笨大已經成年幾未出過怪獸
mafex如果改善到出貨時間就大威脅好多
想問下呢個post可唔可以放figure?
準備離開香港有d figure想放,想搵有心人接收左佢地

大部份都係the dark knight系列,suicide squad同埋spiderman都有d

Mafex,shf,marvel legends,美系mattel都有,比較雜

如果唔得既話就打搞晒,唔好意思
(當年買figure都係追美玩post先入左坑
有興趣😃
有冇shf deadshoy 呀師兄
deadshot
Mattel
TDK Trilogy Movie Master Premium Box Set (3隻batman)
開過盒,冇set過出黎,齊件 $350

TDK Survival Suit Bruce Wayne
全新未開盒 $250

TDK Joker (with crime scene evidence)
開過盒,set過入櫃,個盒變黃,齊件 $80

Batman legacy edition (TDK batman + 警察制服joker)
開過盒,joker set過入櫃,齊件 $350

海洋堂
047 Batmobile tumbler cannon
開過盒,set過入櫃,齊件 $200

Marvel Legends
Home-coming Spiderman homemade suit
開過盒,齊件,有BAF件 $300

Home coming sets (4吋 vulture+spiderman)
開過盒,spiderman set過入櫃,齊件 $150

Mafex
032 Suicide Squad Joker
開過盒,set過入櫃,齊件 $300

SHF
Suicide Squad Harley Quinn
開過盒,set過入櫃,齊件 $400

有興趣既可以直接tg我再sd相俾你睇
希望佢地都可以搵到處好人家
https://t.me/xheo368
冇呀唔好意思,我岩岩list左有d咩,睇下會唔會有野岩啦
放野去開個放野post啦, 呢到傾美玩消息架咋

仆街左膠
好似之前mezco收哂風,官圖無哂意識不良,殺傷物品
但MEZCO 只係圖無
宜家mafex 係連貨都唔會有
溫水煮蛙,mezco 大貨出唔出到槍煙仲有N年時間
到時會唔會分
美版冇煙冇槍,平價
亞版齊件,個價就起左
係喎好似bandai 分美line 日line
其實可以係比例模型
不是玩具
小弟以前都做自己品牌既figure
查過其實可以唔報玩具
報 scale model
咁就無咁多規管
我諗宜家唔係規管,係直頭DC 落令要斬
覺得有點r頭
明明呢類玩具已是成人向
jura做完隻captain之後仲有冇繼續做

但用其他名
唔記得你係做1:12定1:6

btw到依家都好掛住最後事件
都有
1:4都有做過

感謝
但唔會再做了
都差不多十年了
仲有人記得
感謝
好勁, 自己出Figure, 有冇得欣賞下巴打D product?
出配件多
仲有私人訂製
其實唔難做
有錢就得
大陸有大廠有細廠
細廠你一百幾十佢都接
好多美術學院畢業生或者學生
會出黎做
識過一大學生
借左大學間房黎接單
收到個頭件直頭嚇死我
質素之高拍得住HT
但因為佢地用精雕油泥
所以覆模有難道
唔係好多人識用美國土黎開

現在很多1:6 所謂工作室都係俾相啲細廠
啲廠跟住做
最近有間做得唔錯
一隻賣過三千都訂爆
堅勁
呢兩年真係多左勁多DLC出, 應該間間都發到豬頭咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞