HololiveCN成員全畢業,小粉紅鬧事終自食惡果

293 回覆
341 Like 4 Dislike
因為「龍心事件」造成小粉紅的鬧事不斷,Cover 公司於今(12)日發布官方公告,正式宣布旗下「hololive 中國」(hololive CN)五名成員畢業,可以說是小粉紅自食惡果。
Cover 官方公告,包括夜霧(Yogiri)、希薇婭(Civia)、朵莉絲(Doris)、阿媂婭(Artia)羅莎琳(Rosalyn)共 5 名成員畢業,也公告先後時間(與簽約時間有關),或許也將有最後一次直播,而沒有提到的黑桃影(Spade Echo)也表示有畢業意願,但未被公告提及,可說是整個 hololive 中國徹底消失。

「龍心事件」發生時,也曾發現 hololive 中國成員阿媂婭跟著小粉紅攻擊前輩鬧事,甚至在事件後放話能就帶著角色離開日本母公司繼續經營等,這些說法在現在的公告下都顯得可笑,這個公告也代表 Hololive 正式離開中國市場,對許多粉絲來說是好事,也達成了小粉紅在事件發生時喊著「趕出 Hololive」的目標,雖然自己也沒得看了。
班holo芝麻係雙面人嚟
攻擊自己公司同事重要前輩
班垃圾最叻偷皮背刺
報應來了
咩人黎?女團?
vtuber
vtuber都有得畢業?
電子雞,仲要係假嘅,卡通嚟
類似初音咁
同主題樂園扮卡通公仔果d差唔多
唔明點解可以咁多毒撚課金爭住做火山孝子
字眼問題啫, 畢業即係唔續約
佢地有簽合約, 咁例牌都講聲
我未睇之前喺心入面都笑鳩睇嗰啲fd有冇搞錯咁撚毒
當我睇咗一陣之後我就冇資格笑人了...
我都唔知 身邊打機fd 個個中晒毒
未睇之前都以為係
其實只係披住卡通皮嘅youtuber
同初音差十萬九千呎
我知呀,畢業即係指踢走丫嘛
但VTUBER搵個第個配音咪得囉?
小粉紅話要杯佢間公司啲人同片, 你搵第2隻阿豬阿狗上去都一樣
之前kizuna ai嘅公司都係咁諗
想飛起原聲
卒之畀人屌到仆街
好似換唔成
而家views都少好多,過晒氣
因為本質上係綜藝節目無咩人冇討厭综藝掛
咩人黎?女團?
同主題樂園扮卡通公仔果d差唔多
唔明點解可以咁多毒撚課金爭住做火山孝子
我都唔知 身邊打機fd 個個中晒毒
因為本質上係綜藝節目無咩人會討厭综藝掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞